Kada je neka kompanija prinuđena da bira između američkog i bilo kog drugog tržišta na svetu, konvencionalna logika nalaže odabir američkog, međutim primer WorldFirsta sugeriše da se konvencionalna logika promenila. Britanska kompanija za transfer novca toliko želi da ostvari prelazak u ruke kineskog diva Alibabe, odnosno Ant Financiala u njegovom vlasništvu, da je odlučila da zatvori svoju američku operaciju, javlja Financial Times, citirajući nezvanične izvore.

U želji da preduhitri uplitanje američkih regulatora u preuzimanje vredno 700 miliona funti, WorldFirst je naprasno napustio američko tržište i time verovatno zacementirao uspeh Antovog preuzimanja, ključnog u pokušaju širenja kineske kompanije na zapadna tržišta. Kako je i više nego izvesno da bi Amerikanci ponovo pokušali da osujete Ant Financial, nakon što su to već izveli prilikom pokušaja preuzimanja MoneyGrama, u britanskoj su kompaniji odlučili žrtvovati poslovanje u Americi, barem u ovom obliku.

U WorldFirstu nisu dali potvrdu da je ovo razlog za neočekivanu odluku, već su samo rekli kako će na američkom tržištu uspostaviti novi brend Omega koji će poslovati zasebno od WorldFirsta. Kompanija koju su osnovali bivši zaposleni američke banke Citigroup, Nick Robinson i Jonathan Quin, u 2017. prijavila je prihode od 86 miliona i dobit pre poreza od 8,3 miliona funti.