Lansiranjem hiljada satelita u razmaku od nekoliko godina Wylerova kompanija nastoji da omogući pristup brzom internetu za više od tri milijarde ljudi koji sada ne mogu da uživaju u surfanju mrežom. Za nekoliko godina OneWeb planira prodaju usluga u sklopu interneta stvari, ali osnovni cilj nije komercijalne prirode.

Na jedinoj teritoriji Evropske unije u Južnoj Americi, u Francuskoj Gvineji prošle sedmice je započela akcija koju možemo svesti pod ‘internet svugde i za sve‘. Iza tog izuzetnog projekta stoji Greg Wyler, osnivač kompanije OneWeb, čiji je cilj povezati sve ljude na zemlji pa na taj način i onima u najzabačenijim prostorima planete osigurati dostupnost world wide weba. Raketa Soyuz kompanije Arianespace SA poletela je sa šest satelita veličine prosečne mačine za pranje veša, a dva sata nakon poletanja iz kompanije su poručili daje misija uspela i da su sateliti postavljeni.

Tih šest malih satelita prvi su poleteli u orbitu, a za nekoliko godina OneWeb planira da pošalje na hiljade njih, koji će omogućiti brzi internet za više od tri milijarde stanovnika Zemlje.