AI & ML are changing every aspect of Amazon’s Business, from its products, warehouse, to its Echo smart speaker.

Još od svojih početaka Amazon je koristio Mašinsko učenje kako bi omogućio preporučivanje novih proizvoda zasnovano na proizvodima koje su korisnici već označili kao dopadljive. Tehnologija iza ovih sistema se svako malo unapređuje da bi funkcionalnosti bile svebolje i bolje. U današnje vreme ove preporuke su postale sve dinamičnije i to zahvaljujući Mašinskom učenju.

Još jedan Amazon proizvod je Aleksa, glasovni asistent koji korisnicima Amazon Web Servisa daje pristup alatima zasnovanim na Klaudu i omogućava kupcima da pokupe potrepštine i momentalno izađu iz AmazonGo prodavnica, navode robote koji nose proizvode direktno do centara isporuke i još mnogo toga.

Jedan od glavnih razloga zahvaljujući kojima se Amazon uzdigao kao kompanija vredna gotovo trilion dolara jeste upravo pokretanje Amazon Web Servisa – klaud skladišta i ujedno pružaoca usluga. AWS je postao uzor i standard po pitanju klaud skladištenja za mnoge druge kompanije i to zato što ostale kompanije žele pristup istim tehnologijamakoje pokreću i nose Amazonovu Aleksu, Amazon Prajm Video i Amazon.com.

AWS koriste mnoge industrije – trgovinska, modna, zabava, nekretnine, zdravstvo i druge. Njihovi kupci imaju različito poznavanje veštačke inteligencije. Neki od njih su eksperti sa doktoratima iz Mašinskog učenja dok su neki softverski inžinjeri. Amazon je uspeo da prilagodi svoje usluge  Mašinskog učenja i Veštačke inteligencije upravo potrebama korisnika.