mapify-logoOsnovana 2017-te u Berlinu, Mapify je društvena platforma ljude koji obilaze svet i ovde mogu naći, isplanirati i snimiti svoje doživljaje sa putovanja. Na njihovoj web stranici i aplikaciji, putnici mogu skladištiti slike, napraviti mape svojih kretanja, praviti liste željenih destinacija, planirati svoje trase i pratiti druge putnike sličnih interesovanja. Od svog pokretanja, ovaj startap je privukao korisnike širom sveta da objavljuju svoja putovanja po 190 zemalja.

Prikupili su već milion ipo dolara od privatnih investitora i Sandbox Fonda za inovacije univerziteta MIT.


tourlane Tourlane je tehnološka platforma za putovanja u razvoju, i može vam pomoći da isplanirate svoj savršeni odmor. Osnovan 2016-te u Berlinu, ovaj startap je ekvivalentan svim uslugama jedne turistižke agencije uz kombinaciju tehnologije i podataka sa profesionalnim konsaltingom iz oblasti putovanja kako bi kreirao višednevne aranžmane.Kompanija radi direktno sa pružaocima usluga kako bi korisnicima ponusio letove, smeštaj, ture, aktivnosti i opcije transfera i to sve na jednom mestu. Njihova platforma daje cene u realnom vremenu, dostupnost, momentalnu vizuelizaciju putovanja, i mogućnost izmena prevlačenjem da bi olakšala planiranje višednevnih putovanja. Startap je upravo sakupio 47 miliona dolara u maju 2019-te kako bi podstakli svoj međunarodni rast.


bmy.guideStartap iz Rumunije bmy.guide se predstavlja kao ‘prva društvena mreža za putovanja i turizam’. To je društvena platforma sa namerom međusobnog povezivanja putnika, i promene u načinu na koji oni planiraju, zakazuju, beleže i dele svoja putovanja na internetu. Korisnici kreiraju i dele  ‘razglednice’ sa svojih putovanja, što može da bude sve između foto eseja koji omogućavaju drugim korisnicima da otkriju nova mesta i mogu da ćaskaju među sobom kako bi razmenili savetei predloge od onih putnika koji su već bili na njihovoj odabranoj destinaciji. Osnovan je 2018-te, za sada je većina korisnika iz Rumunije, ali platforma je sve popularnija među putnicima širom Evrope.


instaroomInstaroom je platforma koja podržava hotele da poboljšaju ugođaj svojih posetilaca  i podignu prihod zako što brže odgovaraju na pitanja i zahteve korisnika. Platforma nudi  hotelima dodatak za web stranice koji služi za ćaskanje , takođe i funkcionalnost sigurnog plaćanja, integraciju različitih kanala, automatizovane odgovore na najčešće postavljana pitanja koji pokrivaju 40% odgovora i obezbeđuje statistiku koja za hotele optimizuje prihode i upravlja kompleksnim zakazivanjem. Instaroom je osnovan 2017-te i sedište mu je u Berlinu.


triporateOsnovan 2017-te, Triporate je platforma za poslovna putovanja sa sedištem u Madridu koja koristi veštačku inteligenciju kako bi putovanja isplanirala efikasnije, štedeći firmama i vreme i novac. Firme mogu jednostavno da pošalju upit u kome se navodi šta im je potrebno i strtap će poslati ponudu sa personalizovanimpredlozima putovanja koja su u skladu sa polisam afirme zahtevaoca. Firme zatim mogu da odaberu opciju koja im najviže odgovara i mogu da plate za više putovanja na istom računu. Startup je prikupio ukupno 380 hiljada evra u dve runde fundiranja.