Mnogo je puteva do uspeha, sreće i ispunjenosti, a onaj pravi put može biti različit za svaku osobu. Ipak, postoje načini na koje možete stići do svojih ciljeva brže i koji će povećati vaše šanse da stignete tamo gde većina nas želi da bude.

Četiri saveta mogu biti od pomoći da vaše putovanje bude stabilnije i da izađete na kraj sa preprekama na koje usput naiđete. Nastavite da čitate i među ovim redovima ćete naučiti da pribegnete pripremama, koristite intuiciju, prihvatanje, pa čak i strah kao alat za brže ostvarivanje ciljeva.

Usmerite akciju odgovarajućim pripremama

Odradite svoj domaći zadatak i budite pripremljeni. Iako to neće osigurati glatko prolaženje kroz sve moguće situacije, suočavaćete se sa značajno manjim brojem izazovnih situacija kada napredujete pripremljeni. Ako odvojite neophodno vreme da se pripremite pre nego što se upustite u akciju, češće ćete donositi ispravne odluke pa tako i prevazilaziti prepreke koje iskrsavaju na vašem putu.

Oslonite se na svoje strahove

Umesto da se “smanjujete” svaki put kada vas nešto plaši, razmišljajte izvan tog uskog okvira. Možda ste iznenađeni svežim novim idejama koje se pojavljuju. Upustite se u rizik primenjivanja neke od tih ideja i vrlo je verovatno da ćete biti u prilici da postanete istaknutiji i uspešniji na poslu. Svakoga dana, namerno ostavite strahove po strani, promenite fokus na pozitivnu viziju svoje moguće budućnosti i preduzmite neku aktivnost koja će promeniti vašu perspektivu.

Koristite intuiciju

Razvijte veru u sebe i dozvolite svojoj intuiciji (tom osećaju “iz stomaka”) da vam pomogne i navodi vas kroz nesiguran teren. Obrazovanje i iskustvo svakako mogu doprineti da donosite jake i dobro informisane odluke. Ali ako dodate i intuiciju u taj miks, skoro svaki put ćete doživeti još veći uspeh.

Prihvatite svoju trenutnu poslovnu situaciju

Shvatite da posao koji trenutno obavljate služi korisnoj svrsi, bilo da ste vi zadovoljni tim poslom ili ne. Kada se osećate frustrirano u situaciji u kojoj se upravo nalazite, zapitajte se: “Koji mi je to nauk na raspolaganju, kako mogu da ga iskoristim i promenim sebe ili svoje okolnosti?”