Natali Delić, glavna direktorka za tehniku i transformaciju, Vip mobile i A1 Slovenija, je jedna od dve keynote govornice na ovogodišnjoj Data Science konferenciji koja se održava 19-20. novembra u Beogradu

Natali je svoju profesionalnu karijeru u telekomunikacionoj industriji započela 2002. godine u IT odeljenju Mobilne divizije Telekoma Srbija kao programer i sistem inženjer gde brzo napreduje do pozicije rukovodioca tima, a kasnije preuzima poziciju direktora sektora za razvoj usluga za rezidencijalne korisnike u Direkciji za komercijalne poslove Telekoma Srbija na kojoj je ostala narednih pet godina.

Kompaniji Vip mobile se pridružuje 2013. godine na poziciji direktora sektora za informacione i telekomunikacione tehnologije i usluge na kojoj je bila dve godine nakon čeka je prešla na poziciju direktora/CTO organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“. 

Od januara 2019. radi na poziciji glavne direktorke za tehniku i transformaciju u Vip mobile i A1 Slovenija (nekadašnji Si.mobil).

Fakultetsko školovanje je započela na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, smer telekomunikacija, zatim su usledilepostdiplomske studije MBA na Texas A&M Univerzitetu kao i master studije menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Kako je IoT (Internet of Things) uzeo maha u telekomunikacionoj industriji, Natalino predavanje će približiti kako se to Data Science koristi u jednoj od kompanija iz te industrije.