Vođenje poslovanja zahteva mnoge raznovrsne investicije. Kompanija investira novac i resurse u oglašavanje, istraživanje i razvoj, društvene medije, partnerstva, tehnologiju, bezbednost i mnogo toga još.

Zauzvrat, zaposleni investiraju svoje vreme, energiju, talente i najbolje od sebe u uspeh i viziju vaše kompanije.

A da li ste vi investirali nešto u vaše zaposlene?

Kada investirate u vaše zaposlene, investirate takođe i u budućnost vaše kompanije. To je možda i najbolji način da podignete vrednost kompanije i osigurate svoje mesto na tržištu a to uopšte ne mora da vas košta mnogo.

Primenom nekoliko taktika koje nisu skupe možete pomoći zaposlenima da razviju lojalnost ka kompaniji i budu više zainteresovani i angažovani na svom poslu. Osim toga, jednom kada postavite kulturu razvoja zaposlenih, takođe ćete početi da privlačite nove talente.

U nastavku je 10 najznačajnijih razloga zašto je investiranje u vaše zaposlene dobro za njih — kao i za finansijske rezultate vaše kompanije.

1. Menjati zaposlene je skupo

Trošak zamene zaposlenih može biti i duplo veći nego što je potrebno za njihove plate (pa i više). Ako izgradite dobre odnose sa svojim zaposlenima ulažući u njihove talente, možete sebi uštedeti trošak gubitka njihovih veština, regrutovanja i treninga novih zaposlenih kao i ostalih troškova obrta radnika.

2. Loša komunikacija košta

Istraživanje o 400 velikih firmi dovodi do zaključka kako loša komunikacija koja vodi do pogrešnog usmeravanja truda i talenata zaposlenih košta organizacije milione dolara iz godine u godinu. Daleko je bolje da investirate u dobar trening, neformalne materijale i šta god da je potrebno kako biste vodili zaposlene tako da donose dobre odluke i preduzimaju efektivne aktivnosti.

3. Možete privući još više talenata

Ako investirate u mogućnosti za razvoj svojih zaposlenih, oni će podeliti tu činjenicu sa svojim profesionalnim kontaktima i pisati o tome na društvenim medijima. Ljudi koji su u potrazi za poslom će tako znati za vašu kompaniju, steći povoljan utisak i želeti da rade za vas.

4. Kontinuirani trening zadržava motivisane zaposlene

Studija koju je organizovao IBM otkrila je da je osoblje bilo 12 puta sklonije da napusti posao ukoliko im kompanija nije pomagala da razviju svoje karijere. Mudre kompanije investiraju u motivisane zaposlene dajući im prilike za razvoj i obuku na poslu.

5. Osposobljavanje zaposlenih da samostalno upravljaju svojim delom poslovanja sprečava skupo mikroupravljanje

Kada kompanije ne investiraju u pomoć zaposlenima da dobro rade svoj posao, oni prokrastiniraju jer nisu sigurni kako da valjano započnu ili dovrše svoje zadatke s uspehom ili prave greške jer su zbunjeni oko toga šta se od njih očekuje.

Ovo često dovodi do mikroupravljanja, za koje je utvrđeno da uslovljava veći obrt, slabiju timsku saradnju i zdravstvene probleme. Investiranje u trening i resurse za obavljanje posla omogućava zaposlenima da bolje upravljaju svojim poslom i budu produktivniji.

6. Zaposleni koji dele kompanijske vrednosti očekuju manje kompenzacije

Mnogi zaposleni, pogotovo mladi radnici, su voljni da prihvate manju platu ukoliko vrednosti kompanije bliže odražavaju njihove sopstvene vrednosti. Posvetite neko vreme da shvatite šta je vašim zaposlenima od najvećeg značaja u njihovom poslu i uskladite svoje korporativne vrednosti sa njihovim. Ovo može podstaći veću lojalnost i posvećenost zaposlenih organizaciji.

7. Zaposlene privlače niži zdravstveni troškovi

Studija univerziteta Harvard otkrila je veoma visok koeficijent povratka investicija iz korporativnih programa koji podržavaju bolje zdravlje zaposlenih: više od 3 dolara u uštedi na zdravstvu za svaki dolar koji je kompanija uložila.

Plus…

Bolje zdravlje je omogućilo uštedu dodatnih 2,73 dolara na osnovu ređih odsustava za svaki dolar koji je uložen. Investiranje u zdravlje vaših zaposlenih je dobro za poslovanje na bezbroj načina.

8. Stećićete reputaciju da podstičete dobar balans između radnog i slobodnog vremena

Neke kompanije dolaze do kratkoročnih rezultata namećući zaposlenima da rade do kasno u noć i obavljaju nerazumnu količinu posla, ali se ti zaposleni obično ne zadržavaju dugo.

Umesto toga, investirajte u poboljšanje strategija koje će omogućiti zaposlenima da provedu više vremena kod kuće, čime ćete izgraditi reputaciju radnog mesta koje brine i dozvoljava zaposlenima da daju najbolje od sebe tokom vremena koje provode na poslu.

9. Produktivnost zaposlenih se povećava uz bolji timski rad i druženje

Ako uložite vreme i novac u podsticanje zaposlenih da igraju igre i zajedno učestvuju u aktivnostima tim bildinga izvan kancelarije, možete izgraditi bolje timsko okruženje i kulturu, koja se zatim prenosi u bolju timsku saradnju i prijateljstvo među zaposlenima kao i povećanu produktivnost na poslu.

10. Angažovani zaposleni kreiraju bolji Brend kroz bolji servis korisnika

Kada za zaposlene omogućite uslove kako bi se osećali više angažovani na poslu, oni odaju mnogo autentičniju i pozitivniju sliku vaše kompanije nego što to može da izvede bilo koja količina reklamiranja. Izveštaj agencije Gallup navodi da angažovani zaposleni mogu čak da povećaju prodaju do 20%. Zadovoljni zaposleni vode do zadovoljnih korisnika.

Dugoročne i kratkoročne investicije u zaposlene

Gugl je napravio značajne dugoročne investicije u svoje zaposlene: osoblje se podstiče da koristi 20% svog vremena (otprilike 1 dan u toku radne sedmice) za projekte do kojih im je lično veoma stalo iako nemaju neposrednu i očiglednu korist.

Takva investicija je rezultirala značajnim inovacijama i proizvodima, kao što su Džimejl i Gugl Mape, a Gugl to košta isto koliko i redovne plate zaposlenih za sve to vreme.

Manje kompanije – čak i startapi – mogu usvojiti sličnu praksu kako bi kreirali uzbudljivu kulturu gde se zaposleni podstiču na inovacije i eksperimente sa novim idejama.

Na kratke staze…

Postarajte se da izađete u susret tekućim potrebama vaših zaposlenih. Saznajte šta ih sprečava da budu potpuno prisutni i posvećeni poslu. Nekim zaposlenima će biti potrebno čuvanje dece, besplatni obroci, pranje automobila, budžet za obrazovne konferencije, kurseve i materijale.

Investicija koja se višestruko vraća

Investiranje u zaposlene zahteva novac, vreme i trud, ali je vredno načiniti takvu investiciju. Implementacija bilo kojih od ovih sugestija može vam doneti prave finasijske dobiti i koristiti vašoj organizaciji na duže staze.

Kreiranje kulture angažovanih, zadovoljnih zaposlenih je itekako vredno truda. Kontinuirani trening i mogućnosti razvoja podržavaju, razvijaju i održavaju uzbudljivo radno mesto koje će privući i zadržati talentovane zaposlene – nešto što je dobro za njih, njihov posao, tim i vaše poslovanje.