Kada lider kaže “Jednostavo nisam imao vremena”, ovo može biti slučaj zavisnosti od taktike. Previše nas je toliko fokusirano na ovde i sada, na spisak zadataka koji ne prestaje da raste, umesto na stratešku disciplinu. Lideri uživaju u dovršavanja zadataka jednog za drugim, a neki štaviše cvetaju u ovoj zavisnosti od ispunjavanja zadataka.

Jednostavo nisam imao vremena

Obrazac koji se redovno uočava je da menadžer koji pohađa trening razvoja ne može da se ostavi mobilnog telefona. Ovi menadžeri čim je pre moguće izleću na vrata kada je vreme pauzi kako bi nazvali svoj tim. Ako lider ne može da provede dan, pa ni pola dana, na treningu a da nikog ne proverava, to je nedvosmislen znak da je ovaj lider fokusiran na taktiku i nije dovoljno razvio tim koji može da sa zadacima izlazi na kraj bez njega. Kako biste izašli iz ove taktičke zamke zapitajte se sledeće:

  • Da li sam odvojio dovoljno vremena da osmislim i izvedem strateške prioritete?
  • Šta me sprečava da izađem iz zamke svakodnevnih zadataka?
  • Koje nove discipline bi trebalo da usvojim kako bih osigurao da izađem iz zavisnosti od aktivnosti?
  • Šta teba da delegiram drugima kako bih se više bavio doprinošenjem strategiji?

Da, narode, kreiranje funkcionalne strategije podrazumeva disciplinu! Ima jedan sjajan citat iz skorijeg filma o pljački koji se ovde sjajno nadovezuje. Lopovi diskutuju o svom planu da opljačkaju bejzbol stadion i neko kaže “Svi znate da će ovo biti teško, jel da?” Odgovor koji sledi je “Pa, da je lako, svi bi to radili.” Praktikovati stratešku disciplinu je veoma slično. Da je fokus na strategiju nešto što dolazi samo od sebe, svi bi to radili, i to dobro. Ono što strategiju čini lakšom za lidere jeste praksa, vreme posvećeno razmišljanju i koncentrisani trud.

Nemam sve resurse koji su mi potrebni

Kada lider kaže “Nemam sve resurse koji su mi potrebni”, on ili ona možda imaju problema sa prioritizacijom. Ključna razlika između prosečnog i strateškog lidera je da li neko efektivno analizira ustupke i pravi svesne odluke o tome čime će se baviti, čime neće i zašto. Strateški lider ide kroz svoj dan sa svrhom, namerom i planiranjem. Kada lider radi na nečemu u datom trenutku, može biti da postoji mnogo važniji aspekt fokusa koji se ignoriše. Uvek je bilo i biće beskonačno mnogo stvari koje treba uraditi, ali održavati stratešku disciplinu prioritizacijom ideja, aktivnosti, odluka, ciljeva, inicijativa, a potom se postarati da su te stvari u skladu sa vašim liderima i organizacijom – sve to pomaže da otkrijete šta je najbitnije. Svesno činjenje razumnih odricanja u korist vaših strateških težnji će posledično dati visoke dividende.

Nisam zadržao fokus na svojoj strategiji

Lider koji kaže, “Nisam zadržao fokus na svojoj strategiji” daje znak da strategija nije uzbudljiva i ne daje energije ili je možda tako obimna da je preopterećujuća. Budimo realni: svi bismo više voleli da radimo stvari koje nas osvežavaju i inspirišu, ali biće strategija kojima nas naši lideri zadužuju a kojima se uopšte nije tako zabavno baviti. Jedno od rešenja je pronaći nešto što nas oživljava i motiviše na izvršavanje. Identifikovanje veština i talenata koje možete da iskoristite i unesete u strategiju može da poveća vaše interesovanje. Preformulišite svoj strateški cilj upotrebom izražavanja koje zvuči uzbudljivio i to vam može pomoći da ga pomerite naviše na listi sopstvenih prioriteta.

Ako se vaša strategija odugovlači, zagledajte se u svoju rutinu i napravite odgovarajuće izmene. To će vas izvući iz kolotečine, usmeravati vašu stratešku disciplinu i vratiti vas na kolosek strateškog uspeha.