Postati transformacioni lider kreće od promišljanja liderstva. Malo je načina koji proširuju vašu sposobnost da sagledate stvari iz novog ugla onako efektivno kako to možete gledajući TED predavanja. Neki od najboljih TED govornika su se pozabavili temom liderstva i kako se o njemu može razmišljati na potpuno nov način.

Ovih pet predavanja će vam pomoći kada imate poteškoća da prevaziđete otpor ka promenama, stvarate inovacije i kreirate tehnologiju koja je vašoj organizaciji potrebna da bi napredovala u digitalnoj eri.


1. Pet načina da vodite u eri konstantne promene

Govornik: Džim Hemerling

Kako bi uspele u današnjem svetu, organizacijama je potrebno da se konstantno transformišu, kaže Hemerling, direktor uprave u “The Boston Consulting Group’s People & Organization and Transformation Practices.” Zvuči iscrpljujuće, zar ne? Ali, Hemerling tvrdi da može biti upravo suprotno – osnažujuće, ukoliko pratite pet pristupa koji svi imaju nešto zajedničko: ljude koji rade za vas čine vašim najvišim prioritetom.


2. Tri načina da planirate na (veoma) duge staze

Govornik: Eri Uolak

Eri Uolak je bio futurista proteklih 20 godina, a za to vreme je bio svedok da se intervali u kojima se planira dramatično smanjuju. Poslovni ljudi su nekada diskutovali budućnost u terminima od 10 ili 20 godina, ali sada je 6 meseci mnogo bliže normi. To se čini logičnim u našem rapidno izmenljivom svetu. Ali donošenje odluka sa svega nekoliko meseci ili godinu dana u perspektivi je neteralo donosioce odluka da se opredele za kratkotrajna rešenja koja mogu da donesu više lošeg nego dobrog na duge staze.

Kako bi dao alternativu za taj fenomen, on preporučuje način razmišljanja “duga staza” – pogled na svet kao brojne moguće budućnosti, i kako će odluke uticati na naše organizacije i generacije koje dolaze.


3. Kako upravljati u cilju kolektivne kreativnosti

Govornik: Linda Hil

Linda Hil je profesor menadžmenta na Harvardu i koautor knjige “Collective Genius: The Art and Practice of Leading Innovation.” Ona je sa svojim kolegama provela gotovo 10 godina prateći i intervjuišući lidere inovacija u Guglu i Piksaru, kao i mnogim drugim globalnim kompanijama.

Njihov cilj je da otkriju kako lideri kreiraju inovaciju u svojim timovima – jer tradicionalne metode menadžmenta za motivisanje i davanje podsticaja dobro funkcionišu za neke stvari, ali ne i kada je u pitanju inovacija. Inovacija uopšteno govoreći nije jedna pametna osoba koja doživi “Eureka!” momenat, zaključili su. Pogledajte šta su otkrili o saradnji.


4. Zagonetka motivacije

Govornik: Den Pink

Prethodno pisac govora za Ala Gora i autor, Den Pink ima neke novosti o motivaciji: Tradicionalni podsticaji (kao što su bonusi) mogu da nas stimulišu da radimo vrednije kada je zadatak relativno jednostavan – ali oni zapravo podrivaju inovaciju i kreativno razmišljanje, tvrdi Den. Kako bi podstakli kreativnost, zaposleni treba da rade na zadacima zbog sopstvenog dobra – jer u njima uživaju ili su im interesantni, ili su pak sastavni deo nekog većeg poduhvata koji ima veliki značaj. (Setite se Vikipedije, u poređenju sa  Majkrosoftovim projektom enciklopedije Encarta.) Sve počinje sa autonomijom.


5. Plemensko Liderstvo

Govornik: Dejvid Logan

Dejvid Logan je menadžment konsultant koji podučava liderstvo u USC Executive MBA program. Bilo da smo toga svesni ili ne, kaže on, svi smo mi članovi plemena. Ova plemena funkcionišu u različitim etapama evolucije, od uličnih bandi pa do plemena koja sklapaju paktove sa drugim plemenima kako bi postigla ambiciozne ciljeve. Možete podići sopstveno pleme uz evolucionu lestvicu, i mogli biste se iznenaditi šta sve možete da postignete kada vam to pođe za rukom.