Boško Kustudić, CEO prve novosadske kraft pivare Razbeerbriga
Boško Kustudić, CEO prve novosadske kraft pivare Razbeerbriga

Šta je starije, kokoška ili jaje? Da li je Boško prvo nalazio inspiraciju gledajući TED predavanja pa zatim sa svojim prijateljima pokrenuo posao, ili su pak prvo napravili pivaru pa se danas opuste ispijajući omiljenu vrstu i premotavajući ove video materijale? Istina je i jedno i drugo! Iz prve ruke možete saznati šta se to vrzma po glavi Boška Kustudića, CEO-a prve novosadske kraft pivare Razbeerbriga.

Pročitajte još: 7 teških pitanja za Boška, Razbeerbriga

5 TED predavanja koja su na tebe ostavila najveći utisak?

Neka od prvih TED predavanja koje sam ikada preslušao bila su predavanja Sir Ken Robinsona, a i dan danas im se vraćam. Kreirati sistem koji će u svoje središnje mesto postaviti pojedince a ne sistem sam po sebi, izvući iz svakog maksimalni individualni potencijal, a sve to u službi tj. za dobrobit svih koji u njemu učestvuju za mene je uvek bio san o kome ne želim samo da sanjam već da budem deo istog. Kada se kreativnost ubaci u bilo koji kalup na kraju ipak postane taj isti kalup, a ukoliko se izmesti van njega stvara čuda! Prosto, ovo su 3 videa koja se moraju pogledati.

1. Da li škole ubijaju kreativnost?

Govornik: Sir Ken Robinson


2. Kako izbeći smrtnu klopku obrazovanja?

Govornik: Sir Ken Robinson


3. Dajte revoluciju učenja!

Govornik: Sir Ken Robinson


4. Zašto se rad ne događa na poslu

Govornik: Džejson Frajd

Boško Kustudić: “Jedno od najiskrenijih i veoma istinitih (moje mišljenje 😉) predavanja koje sam pogledao u poslednje vreme. Sama pomisao da smo svi imali situaciju u kojoj nam se po glavi motala misao: “Moram pod hitno da odem iz kancelarije kako bih na miru završio posao koji sam započeo” – govori mnogo o tome kakva nam je danas atmosfera nametnuta a kakvu zapravo treba da kreiramo oko sebe ne bi li ljudima posao bio inspirativan i produktivan. Zastao bih ovde da pogledamo ovo predavanje, pa da nastavimo dalje.”


5. Najbolji rezultati koje ste ikada videli

Govornik: Hans Rosling

Boško Kustudić: “Još jedno predavanje koje pokazuje da i najdosadniji podaci, predmeti, nauka, istraživanja i predavanja mogu biti prikazani na toliko zanimljiv i kreativan način da slušaoca nateraju da se bavi stvarima o kojima skoro ništa i ne zna, govori nam da je ipak sve do onoga koji podučava a da učenik prosto čeka spreman da nauči nešto novo, zanimljivo, kreativno, i  što je najvažnije učitelj treba zainteresuje slušaoca da sam nastavi da istražuje.”