Ukoliko ste zainteresovani za priliku da naučite osnove mašinskog učenja, niste sigirni odakle da počnete i najradije biste se opredelili za praktičan rad koji vodi stručnjak sa puno praktičnog iskustva, ova radionica bi mogla biti baš ono što tražite.

Radionica Uvod u mašinsko učenje i Scikit-Learn će se održati u Startit Centru 22. marta sa celodnevnim programom s početkom u 10 časova.

Prijave za radionicu su obavezne i biće otvorene u periodu od 1. do 10. marta.

Polaznici ove radionice biće u prilici da se upoznaju sa osnovama mašinskog učenja, kao i sa Scikit-Learn, jednom od najpopularnijih Python biblioteka za mašinsko učenje. Akcenat će biti na superviziranom učenju, posebno bitnoj oblasti mašinskog učenja, u kojoj je osnovni cilj pronalaženje funkcije koja mapira ulazne podatke x u izlazne vrednosti y koristeći trening podatke. Zajedno sa instruktorom, polaznici će proći kroz sve faze pravljenja jednog ML modela, počevši od formulisanja problema, baratanja sa trening i test podacima, njihovog procesiranja, primene ML algoritama pa do same evaluacije performansi modela.

Radionica uvod u masinsko ucenje

Đorđe Grozdić je doktor nauka elektrotehnike i računarstva koji se bavi mašinskim učenjem i veštačkim neuralnim mrežama od 2010. godine. Tokom svoje karijere radio je na rešavanju niza problema poput: automatskog prepoznavanja govora, identifikacije govornika, detekcije emocija, predikcije time-series podataka, detekcije anomalija, razvijanja recommender i churn prediction sistema i drugim ML projektima iz oblasti: medicine, forenzike, finansija, marketing, retail, gaming i sports betting industrije. Ima preko 60 publikovanih naučnih radova. Trenutno zaposlen kao Senior Data Scientist u kompaniji Grid Dynamics.

Organizator LazyBrain je neprofitna organizacija koja deluje na polju unapređenja digitalne inteigencije sarađujući partnerski sa obrazovnim institucijama, kompanijama, startapima, srednjim i malim preduzećima, udruženjima inženjera, studentskim grupama i organizacijama, savetima profesora, pojedincima i svima onima koji imaju zajedničke ciljeve i rade u korist vrednosti organizacije.