Još jedan govornik koji će nam se predstaviti 28.marta na TEDxBelgrade 2020 konferenciji je dr Branimir Jovanović, dugogodišnji kustos i direktor Muzeja Nikola Tesla i jedan od najvećih poznavalaca Teslinog stvaralaštva na našim prostorima!

Dr Branimir Jovanović je u Muzeju Nikole Tesle radio od početka profesionalne karijere sve do 2001. pozicijama arhiviste i kustosa a zatim i direktora Muzeja. Gotovo ceo istraživački i naučni rad posvetio je razumevanju ličnosti i dela Nikole Tesle.

Branimir je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom ’’Teslin doprinos razvoju vazduhoplovstva’’, magistrirao je 1987. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u oblasti istorije i filozofije nauka na Teslinim mehaničkim oscilatorima a doktorirao 1995. na matičnom Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom ”Teslin doprinos metodologiji istraživanja u mašinstvu”. Autor je brojnih stručnih i naučnih radova, knjiga i predavanja iz oblasti istorije nauke, posebno o Teslinim doprinosima.  Od 2019 je predsednik Nikola Tesla Foundation sa sedištem u Njujorku, a poslednjih godina se bavi konsaltingom u oblastima obnovljivih izvora.

U duhu ideja vrednih širenja, TED je pokrenuo TEDx – program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED konferencije u svojim lokalnim zajednicama. Naš događaj nazvan je TEDxBelgrade, gde x označava nezavisno organizovan TED događa od strane pojedinaca koji žele da podstaknu razmenu ideja u okruženju.

TEDxBelgrade konferencija se organizuje pod zvaničnom licencom TED fondacije, koja obezbeđuje opšta uputstva i pravila za TEDx program. Individualni TEDx događaji kao što je naš, u potpunosti su samostalno organizovani.

TEDxBelgrade 2020 će se održati 28. marta 2020. godine u prostorijama Narodne biblioteke Srbije. Preko 100 učesnika imaće priliku da doživi iskustvo TED konferencije u Beogradu i da učestvuje u razmeni ideja vrednih širenja.

Više informacija o događaju i kartama možete pronaći na zvaničnom sajtu tedxbelgrade.org