Završili ste s poslom i potreban vam je dobar ambijent da napunite baterije uz čašicu razgovora ?! U potrazi ste za idealnim „after work drink“ barom – odlazak na piće nakon radnog vremena. U našem kratkom vodiču ćete naći 6 opcija, među kojima su koktel i vinski barovi.

SUPERMARKET DELI

>> Lokacija

Beogradski klasik. Omaleni kafić i restoran koji se nalazi u istorijskoj četvrti grada, na Topličinom vencu odmah pored Muzeja Primenjenih umetnosti i hotela Palas. Deli je nalik izlogu, a enterijer je radio beogradski studio Re:Mix na čelu sa Markom Basarovskim.

supermarket deli
Supermarket Deli

Osim zanimljivog enterijera, Deli nudi kvalitetna domaća i strana vina i piva, a takođe i ukusne specijalitete od piletine i obrok salate. Prijatna atmosfera u srcu grada je zagarantovana.


JAZZ BAŠTA

>> Lokacija

Jazz bašta, ili Džez bašta je skriveni bar u popularnoj beogradskoj četvrti Savamala. Nalazi se na adresi Male Stepenice 1A, što znači nedaleko od memorijalnog spomenika pokretu Nesvrstanih iz 1961. godine, nadomak Brankovog mosta. Bar je za kratko vreme postao omiljen među lokalcima, a takođe ga i stranci obozavaju. Odlikuje ga rustični enterijer i eksterijer, ali takođe i romantična atmosfera. Uz zvuke džeza, kvalitetna vina, ili pak martini od đumbira možete provesti savršeno veče nakon posla i opustiti se sa kolegama.

jazz basta savamala
Jazz Bašta

SMOKVICA

>> Lokacija

Postoje dve Smokvice u centru Beograda. Prva Smokvica otvorena je u ulici Kralja Petra 73 pre desetak godina. Ubrzo je postala omiljeno mesto Beograđana koji dolaze iz svih delova grada. Nalazi se u istorijskoj zgradi, odmah do Muzeja Istorije Jevreja. Udobni enterijer, nalik na unutrašnjost kuće, omalena i šarmatna bašta restorana, kao i ponuda Smokvice je ono što privlači goste da se opuste i popiju omiljeno piće nakon posla.

Druga Smokvica je otvorena u Gospodar Jovanovoj ulici, na broju 45a, takođe na Dorćolu. Za razliku od prve Smokvice, ovaj restoran je veći, pruža se na dva sprata i nudi zonu za pušače i nepušače. Takođe je odlična lokacija za uzivanje u bašti, ušuškanoj u srcu istorijskog Dorćola.

smokvica
Smokvica

AMELIE

>> Lokacija

Koncept ovog bara je vrlo jednostavan. To je mali, francuski bistro. Nalazi se takođe na Topličinom vencu, odmah pored gore pomenutih hotela Palas i restorana Supermarket Deli. Enterijer je rustičan i vrlo orginalan. Drveni mobilijar ukrašen je cvećem i modelima šivaćih mašina. Međutim, ono što čini ovo mesto specijalnim je baštica na ulici u kojoj mozete osetiti puls grada dok ispijate hladno belo vino i posmatrate prolaznike.

amelie kafic
Amelie

KULTURA BAR

>> Lokacija

Kultura bar je, može se slobodno reći, među top 3 najprofesionalnija koktel bara u gradu. Nalazi se na Vračaru, u ulici Kralja Milutina 4. Preporučila bih ljubiteljima koktela da obavezno posete ovo mesto i popričaju sa koktel majstorima, sa ciljem da isprobaju neke nove vrste koktela koje ne mogu da nađu u običnim barovima. Moj favorit je ljuti koktel sa Tabasko sosom. Preko leta možete uživati u bašti, samo ne zaboravite da rezervišete svoje mesto. Takođe, ne propustite da probate njihove specijalitete poput rolnica i pohovanih maslina u sosu, koje se i više nego savršeno uklapaju u sve ukuse koktela.

kultura bar
Kultura bar

DRUID

>> Lokacija

Još jedan vrlo profesionalan beogradski koktel bar. Urađen je po konceptu speak easy. Nećete naći nikakvu oznaku za ovaj koktel bar, a takođe je dobro skriven i od slučajnih prolaznika. Dok ste u baru nije dozvoljeno fotografisanje, jer akcenat je na hedonizmu, a ne na pozeraju. Enterijer i vizuelni identitet koktel majstora je vrlo autentičan. Bar nije previše prostran, što znači da su rezervacije obavezne. Moj preporuka je koktel Whisky sour sa  penom od belanaca i dodatkom Porto vina. Za razliku od prethodnog bara, ovo mesto ne raspolaže kuhinjom, ali mozete naručiti masline koje odlično idu uz koktele.

druid koktel bar
Druid

Englesku verziju ovog članka mozete naći na portalu Still in Belgrade, a ako izvodite kolege i prijatelje iz stranih zemalja, pa želite da im pokažete čari Beograda, pošaljite im ovaj izbor, sigurno ćete se pokazati u najboljem svetlu 🙂