Besplatni LinkedIn kursevi sa posebno aktuelnom tematikom Rad na daljinu su odnedavno omogućeni na ovoj platformi namenjenoj poslovnim ljudima. LinkedIn je kao jednu od grana svojih delatnosti razvio i platformu za učenje koju korisnici plaćaju nakon isteka probnog perioda od 30 dana, ali kursevi navedeni u nastavku su trenutno dostupni u potpunosti i bez ikakve obaveze i nadoknade.

Ako tražite načina da izađete iz začaranog kruga stresa i distrakcija, upravljate sopstvenom listom zadataka, podignete produktivnost tima koji vodite ili ispravno započnete projekat, da vaše ciljeve ostvarujete na daljinu, za vas smo odabrali i kurseve na platformi LinkedIn u nastavku.

Rad na daljinu

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Working Remotely

Kouč Majk Gatman iz FlexJobs pokazuje kako da koristimo današnje Klaud servise za komunikaciju i alate za saradnju kako bismo posao obavili sa bilo koje lokacije, ostajući istovremeno povezani sa svojom organizacijom. Otkriva kako možete napraviti produktivno radno okruženje kod kuće – pravilnim struktuiranjem svog dana i izbegavanjem distrakcija.

Takođe objašnjava kako uspostaviti komunikaciju sa udaljenim kolegama tako da se osećate kao da ste deo tima i ostvarite uspeh u svojoj karijeri na daljinu. Naučićete kako da produktivno radite, kada i gde to vama odgovara. Postignite fleksibilnost koja vam je potrebna za uravnoteženiji poslovni i privatni život.

Upravljanje vremenom: Rad od kuće

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Time Management: Working from Home

Rad od kuće ima svojih prednosti, ali upravljenje vremenom može predstavljati izazov. Previše stvari okupira našu pažnju i vreme, nije tek tako jednostavno balansirati i ostati produktivan. U ovom kursu, autor bestselera i stručnjak za produktivnost Dejv Krenšo predstavlja uspešne prakse za svakoga ko radi od kuće puno radno vreme, ili povremeno.

Dejv počinje pokazujući nam kako da postavimo posebno radno okruženje za maksimalnu produktivnost, uključujući i savete kako da postavite svoj računar da biste ostali fokusirani. Zatim nas Dejv provodi kroz teme kako skrojiti svoj dnevni raspored za vrhunsku produktivnost i planiranje pauza kako biste izbegli premor. Pojašnjava kako da sarađujete sa udaljenim saradnicima, kao i kako da virtuelne sastanke iskoristite produktivno.

Najzad, Dejv daje savete za roditelje koji rade i druge staratelje koji balansiraju između profesionalnih i ličnih obaveza u kući.

Biti efektivan član tima

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Being an Effective Team Member

Lako je navesti karakteristike koje nekoga čine lošim članom tima. Ali šta osobu čini nezamenljivom u timu? U ovom kursu, profesor dr Dejzi Lavlejs naglašava ljučne karakteristike članova tima koji mogu drugima da budu primer.

Govoreći o jednoj po jednoj karakteristici, Dejzi sa nama deli kako, praveći suptilne promene, možemo usvojiti ova ponašanja kako bi postali cenjeni saradnik. Naučite uspomoć saveta koji mogu doprineti da povećate svoju samosvest, demonstrirate da ste pouzdan timski igrač, pristupite timskom radu otvorenije i još mnogo toga.

Saveti za produktivnost

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Productivity Tips: Finding Your Productive Mindset

Alati i programi za upravljanje vremenom vam mogu pomoći do neke, ali ipak ograničene mere. Ako želite da podstaknete svoju produktivnost na trajniji način, potrebno je da promenite način na koji sagledavate sopstveno vreme i svoje zadatke.

U ovom nizu saveta za produktivnost, autor i govornik na teme Produktivnog liderstva Dejv Krenšo pojašnjava kako da podstaknete svoju produktivnost promenom sopstvene perspektive. Dejv deli sa nama kratke savete koje odmah možete sprovesti – pronađite mesta na svom rasporedu kako biste povećali produktivnost, razvili fleksibilnost i izbegli posao koji nema neku veliku vrednost.

Bonus – dobićete strategije kako da se oporavite od negativnih iskustava, nađete smisla u svom radnom danu i mnogo toga još.

Biti Lider na daljinu

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Leading at a Distance

Tehnologija danas omogućava mnogim radnicima koji su ranije boravili u kancelarijama da rade od kuće ili sa bilo koje lokacije – na daljinu. Kako se menja sveopšti pejzaž radnog okruženja, broj radnika na daljinu će verovatno nastaviti da se uvećava. Za menadžere i lidere koji predvode ove udaljene timove, kao i timove koji su sastavljeni od udaljenih i radnika u istom poslovnom prostoru, načiniti iskorak sa vođenja licem u lice na virtuelno liderstvo može predstavljati veliki izazov.

U ovom kursu, instruktor Kevin Ajkenberi izlaže kako voditi efektivno na daljinu. Predstavlja osnove liderstva u virtuelnom okruženju – primerice kako rad na daljinu menja interpersonalnu dinamiku. Osim toga, deli savete kako na daljinu ostvarivati rezultate – uključujući tu i kako pružiti koučing i fidbek, ujedno kako izgraditi poverenje, postaviti razumne granice itd.

Procvetajte na poslu

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Thriving @ Work: Leveraging the Connection between Well-Being and Productivity

Živite životom uz manje stresa, većim blagostanjem i povećanom produktivnošću učeći kako da načinite promene transformacije. Nastavite svojim putem i otkrijte kako da pređete iz režima preživljavanja u pravi procvat. U ovom kursu Arijana Hafington i Džoi Habard, direktor treninga u Thrive Global, diskutuju kako blagostanje može da dopinese vašoj produktivnosti i uspehu na poslu.

Upravljanje stresom za pozitivne promene

Pristup na besplatni LinkedIn kurs: Managing Stress for Positive Change

Na radnom mestu, na stres se često gleda kao potpuno negativnu pojavu. Smatra se reakcijom koju bi jednostavno trebalo minimizovati ili ignorisati; ipak, moguće je iskoristiti stres kako biste podstakli pozitivne promene.

U ovom kursu, instruktor dr. Hajdi Hana diskutuje šta je zapravo stres; kako možete sebe da istrenirate da koristite stres na efektivniji način; šta menadžeri mogu da urade da umanje stres kod zaposlenih kada organizacija prolazi kroz teška vremena. Pokriva i temu kako pojedinci mogu da upotrebe stres na dobar način procenjivanjem i prilagođavanjem, kao i šta vi, kao menadžer, možete da uradite kako biste napravili okruženje i stil komunikacije koji pomaže da uklopite zaposlene sa širom slikom.