Dešavanja, festivali, kulturni sadržaji, konferencije su otkazani, ali zato su na raspolaganju besplatni onlajn sadržaji iz različitih sfera kulture, umetnosti, kinematografije, biznisa, nauke…

Ovog puta predstavljamo odabrane domaće besplatne sadržaja koje možete da pogledate uz pomoć svog smart telefona ili računara.

The-Kim-Family-Woo-sik-Choi-Kang-ho-Song-Hye-jin-Jang-So-dam-Park-in-Parasite.-Courtesy-of-NEON-CJ-Entertainment

MOJ OFF Filmski festival

Onlajn festival MOJOFF.NET otvoriće vrata najnovijim svetskim filmskim naslovima i pod sloganom “Uključi se na OFF” ponuditi domaćoj publici najaktuelnije filmove poznatih reditelja i scenarista. U petak 27. marta, u 21h najnovijim filmom Romana Polanskog “Optužujem”, započinje prvi besplatan Onlajn filmski festival, a posetioci sajta MOJOFF.NET će moći u predstojećim danima, sve do 10. aprila da pogledaju filmska ostvarenja  poput: “Parazit”, “Talaso”, “Počasni gost”, “Idealni kandidat”, “Laka devojka” i druge.

Program ovog onlajn festivala mozete skinuti ovde MOJ OFF – program.

mestrovic-izlozba-narodni-muzej

Virtuelna tura kroz radove Ivana Meštrovića

Poput drugih poznatih muzeja širom sveta, Narodni Muzej u Beogradu postavio je na svoj sajt virtuelnu turu kroz aktuelnu izložbu Ivan Meštrović (1883-1962), skulpture iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu. Ako niste imali dovoljno vremena da posetite ovu sjajnu izložbu i upoznate se sa radovima najpoznatijeg umetnika Kraljevine Jugoslavije, a posle Drugog svetskog rata i Titovog mezimca Ivana Meštrovića.

Izložba je dostupna na linku: Virtuelna tura.

Vojni-logor-Viminacijum

3D Tura kroz Viminacijum

Viminacijum je jedan od najpoznatijih i najbolje proučenih arheoloških lokaliteta u Srbiji. Nalazi se u blizini Kostolca. U njemu se nalaze ostaci rimskog grada i utvrđenje u kome je boravila jedna od rimskih legija. Ako nikada niste imali priliku da posetite Viminacijum i upoznate se sa slavnom istorijom rimskih provincija na limesu, ovo vam je savršena prilika. Posetite sajt ovde.

tezina lanaca 3

Težina Lanaca 3. deo

Boris Malagurski, kanadsko-srpski režiser dokumentarnih filmova je objavio da će treći deo kontroverzne trilogije Težina Lanaca (The Weight of Chains) biti dostupan gledaocima u Srbiji preko YouTube kanala. U trećem delu ove trilogije režiser skreće pažnju na činjenice koje svedoče u prilog tome da vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Italije i Bolivije.