Gari Hustvit (Gary Hustwit), američki nezavisni režiser poznat je po dokumentarnoj trilogiji koja se bavi ispitivanjem suštine grafičkog, industijskog i urbanog dizajna, a takođe i kako trendovi u dizajnu utiču na društvo.

Ako su industrijski, grafički i urbani dizajn vaša sfera interesovanja, preporučujemo da pogledate sledeća ostvarenja ovog već sada poznatog autora.

Urbanized počinje da se prikazuje od 31. marta do 7. aprila. Zatim kreće prikazivanje filma Rams do 14. aprila.

HELVETICA

Dokumentarni film o tipografiji, dizajnu i vizuelnoj kulturi. Hustvit istražuje uticaj tipografije na dizajn i njegove korisnike.

OBJECTIFIED

Dokumentarni film o indistrijskom, tj. produkt dizajnu. Priča o tome kako on nastaje, ljudima koji ga kreiraju i kako industrijski dizajn konstruiše našu realnost i svakodnevni zivot.

URBANIZED

Odličan dokumentarac o urbanom dizajnu, arhitekturi i načinu na koji oni kreiraju i definišu gradove. Film obuhvata intervjue sa urbanistima, arhitektama, donosiocima odluka, a takođe govori o silama moći i kako one konstruišu gradove.

WORKPLACE

Filmski projekat koji je kreiran za Bijenale arhitekture u Veneciji ispituje prošlost, sadašnjost i budućnost poslovnog okruženja – kancelarija i coworking prostora.

rams dokumentarac

RAMS

Priča o legendarnom nemačkom industrijskom dizajneru Ditru Ramsu (Dieter Rams). Rams objašnjava šta je zapravo dizajn kroz filozofiju funkcionalizma “Manje je više“.

Filmove možete besplatno pogledati na sledećoj adresi: https://www.ohyouprettythings.com/free

Urbanized počinje da se prikazuje od 31. marta do 7. aprila. Zatim kreće prikazivanje filma Rams do 14. aprila.

Besplatni domaći onlajn sadržaji koje vredi pogledati