Rad od kuće nameće specifične izazove. Ako ste roditelj, vaša deca s pravom zahtevaju pažnju i žele da se druže. S druge strane, poslodavci očekuju da radni zadaci budu ispunjeni. Preporuka je da im u toku radnog vremena, ipak povremeno posvetite pažnju. Biće manje zahtevni i razdražljivi. Aplikacije za dečiju zabavu mogu biti spasonosno rešenje i za decu i za roditelje.

Potrudite se i da uspavate decu tokom podneva, kako inače spavaju u vrtiću, i to vreme “ugrabite” za sebe i posao. “Naoružajte se” i dobrim, edukativnim knjigama, bojankama, setom za crtanje, igračkama, puzlama kao i edukativnim aplikacijama. Ovde vam predlažemo neke od najinteresantijih i ujedno izuzetno edukativnih.

1. ZOO Alphabet for Kids

S kombinacijom slova i životinja kod dece ne možete pogrešiti. Uz ovu simpatičnu aplikaciju za decu predškolske dobi mališani uče slova pre ulaska u školske klupe. Zabavno je, a i možete odštampati besplatnu knjižicu za bojenje koja će dobro doći i pri učenju boja. Aplikacija je šarena, ima mnogo životinja, a dostupna je besplatno za iOS, Android i Windows programe.

2. Professor Astro Cat’s Solar System

Fascinacija svemirom prisutna je kod svih uzrasta. Tako i deca vole da istražuju njegove tajne, a u tome im može pomoći zanimljiva, edukativna i izuzetno lepo dizajnirana iOS aplikacija uz koju mogu naučiti ponešto o svakoj planeti u Sunčevu sistemu. Čar ove aplikacije za dečiju zabavu je da ni odrasli neće ostati imuni na nju.

3. DragonBox Algebra

Deci su uvek zanimljive igrice koje ih nečemu uče, a da oni toga nisu svesni. DragonBox Algebra dobila je brojne nagrade, a osmislio ju je profesor matematike. Namenjena je nešto starijim školarcima jer ih kroz igru uči da sabiraju, oduzimaju, množe i dele, ali i rešavaju razne vežbe. Postoje dve verzije, jedna za niže, druga za više razrede osnovne škole.

4. Programeri za decu

Teško je zamisliti lepšu i zanimljiviju zabavu s bebom od zajedničke zabave. Razvojna igra za decu, pod Android OS-om, jasan je primer toga i nije bez razloga dospela u naš vrh. Programer je uspeo sakupiti sve najzanimljivije u ovoj aplikaciji za igre. Danas će korisnici moći u neupadljivom obliku igre razviti svoje logično razmišljanje, pokretljivost prstiju, memoriju i druge korisne veštine. Nakon što se aplikacija jednom instalira, može se koristiti bez interneta. Deca će obavljati jednostavne zadatke kao što su: sklapanje piramide u obojene prstenove, postavljanje ptica na njihova mesta, uređenje cveća u loncima i odabir prikladnih maski za bajkovite likove.

5. Hoopa City

Hoopa je nilski konj kome je potrebna pomoć da sagradi svoj dom. Ova aplikacija zahteva od deteta da pruži pomoć imaginarnom prijatelju i da poslaže ciglu, stolicu, sto i krevet na njihovo mesto. Igrica podstiče dete da razmišlja o kombinaicji različitih elemenata u domu, i da donosi logičke zaključke o njegovom uređenju, doduše, na vrlo pojednostavljen način. Aplikacija je namenjena deci predškolskog uzrasta.

6. Kids Doodle – aplikacija za male umetnike

Ono što je Sketchbook za odrasle, to je Kids Doodle za najmlađe. Prednost ove aplikacije za dečiju zabavu je crtanje koje nudi širok izbor četkica, veselih boja, oblika i funkcija za uređenje crteža. Deca svoje kreacije mogu čuvati, menjati ili brisati, a kreativna zabava je zagarantovana.

7. Monkey Preschool Lunchbox

Poenta aplikacije je da se majmunčiću spremi užina za školu. Užina se sprema rešavanjem jednostavnih zagonetki, sabiranjem i oduzimanjem voćkica i poslastica, Takođe, igrica uključuje igru memorije – od deteta se traži da spoji dve iste kartice sa voćem ili da upari određene namirnice na pravi način. Igrica ima nekoliko nivoa, a svaki se završava nagradnim stikerom nekog crtanog junaka koje dete kači na svoju personalizovanu virtuelnu tablu.

Raditi u vreme neizvesnosti