Ako radite od kuće i želite da malo promenite okruženje, ili ste se zatekli u gradu pa imate sat ili dva na raspolaganju da odradite nešto na računaru, najbrže i najpovoljnije rešenje je da se odšetate u obližnji kafić ili kafeteriju i nastavite sa radom. Bitno je da možete popiti kvalitetnu kafu, ili neko drugo piće, uhvatiti brz internet i udobno se smestiti.

U ovom vodiču dajemo kratak prikaz 4 lokala gde možete raditi na svom računaru.


KAFETERIJA

LokacijaKafeterija je sada već poznati gradski lanac posvećen širokoj ponudi raznovrsnih napitaka od kafe. Najveća i najudobnija se nalazi u bivšoj zgradi prve beogradske robne kuće sa početka 20. veka, smeštena u ulici Kralja Petra. Osim istorijske zgrade koja potiče iz perioda secesije, ovde možete uživati u prijatnom enterijeru i dobroj usluzi. Na trećem spratu naćićete “komjuniti” stolove sa priključcima za struju za vaše telefone i laptopove. Ostaje vam samo da naručite kafu ili jedan od nekoliko vrsta omleta sa đusom bez dodatog šećera i počnete sa radom.


ZAOKRET

LokacijaOvaj Dorćolski DJ bar je preko dana omiljeno mesto mladih za rad na laptopu. Atmosfera je i više nego prijatna. Uz laganu muziku, puno knjiga, postera i umetničkih detalja, prostor nudi savršenu atmosferu. Možete sesti za komjuniti sto, ili se pak smestiti u udobnu fotelju, naručiti late ili možda flašu San Migel-a i baciti se na posao.


DORĆOL PLATZ

LokacijaMesto u kome preko radne nedelje obično uopšte nema gužve. Vikendom ne pokušavajte ovde da dolazite sa svojim računarom, zato što ćete uvideti da se tu organizuju različiti marketi, buvljaci, prodaja ploča itd. Međutim, tokom radnih dana Dorćol Platz može biti savršeno i više nego udobno mesto za rad na računaru. Ovaj objekat raspolaže barom pa za piće možete naručiti sta god poželite.


MEDUZA

LokacijaJoš jedno mesto koje je spoj bara i umetničkog prostora. Nalazi se u najdivnijem delu Dorćola, na uglu ulice Cara Uroša, nadomak Bajrakli Džamije i Beogradske tvrđave, okruženo drvećem. Preko dana atmosfera je vrlo opuštena i možete sresti puno mladih kreativaca koji takođe rade na svojim računarima dok ispijaju čaj ili kafu.