Kada tražite posao, vaš LinkedIn profil je izvor informacija za regrutere u potrazi za talentima 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Zapravo, prema Jobvite Recruiter Nation Report, 87% regrutera smatra da je LinkedIn najefektivniji kada vrbuju kandidate tokom procesa regrutacije. Regruteri traže LinkedIn profil na kome će dobiti adekvatne informacije kada razmatraju da li ste baš vi potencijalni kandidat.

Ali šta to zapravo regruterima zapadne za oko kada pregledaju vaš profil? Saznajte kakvi profili će ih navesti da vas kontaktiraju – ili jednostavno preskoče.

Nedovršeni profili su odbojni

Kada regruteri posmatraju neki profil, žele da vide vaše radno iskustvo, obrazovanje i postignuća. Nedovršeni profili otežavaju da se odredi da li odgovarate za kriterijume neke pozicije, jer regruter ne može da stekne potpunu sliku. To je loš prvi utisak.

Ukoliko regruter pronađe nečiji profil na kom stoji da osoba radi na četiri različita posla istovremeno, zatim dodaje nova zaposlenja, ali ne navodi datume završetka angažovanja na pojedinim pozicijama – to govori da nije dopunila svoj LinkedIn profil već X godina.

Nemojte koristiti selfije

Vaša profilna fotografija formira prvi utisak, zato se malo potrudite oko nje, savetuju eksperti za biografije. Treba da izgleda profesionalno i reprezentativno u odnosu na posao koji tražite. Selfiji i fotografije sa godišnjeg odmora govore regruterima da se niste potrudili da svoj izgled načinite profesionalnijim. Čak postoje sajtovi na kojima možete proveriti svoje fotografije – Photofeeler.com i Snappr.com. Vaša profilna fotografija može biti razlog zašto vas zaobilaze.

Koga “poznajete” je važno

Profili sa samo nekoliko kontakata takođe nisu atraktivni. Najefektniji ljudi imaju obimne mreže kontakata, a vaš LinkedIn profil bi trebalo to da odražava. Nisu vam potrebne hiljade, ali 300 ili više je idealno. Zato, pojačajte svoje kontakte pre nego što se upustite u traženje posla.

Nedoslednosti su znak upozorenja

Regruteri traže LinkedIn profil vrlo često kako bi potvrdili informacije o kandidatu. Kada su vaši datumi zaposlenja, nazivi pozicija ili druge činjenice različiti na vašem profilu od onih koje ste naveli u biografiji, regruter bi mogao biti zabrinut koliko pazite na detalje – ili da li postoji razlog da veruju da niste iskreni bilo u okviru profila ili predate biografije.

Niko nema vremena za dugačak sažetak

Gledajte na sažetak kao što bi tome pristupio kopirajter. Naglasite zašto bi za regrutere bilo dobro da vas kontaktiraju, kao što su vaša dostignuća, nagrade i pohvale i priče o uspesima. Koristite kratke blokove teksta i numerisane linije tako da mogu lako da pročitaju vaš sažetak. Budući da sve više regrutera koristi mobilne uređaje, vaš tekst treba da bude lak za čitanje na malim ekranima. Takođe je od suštinskog značaja uneti ključne reči o vašoj industriji jer ćete se zahvaljujući njima pojaviti u rezultatima pretrage.

Vaša naslovna linija teksta je bitnija nego što mislite

Regruteri bi takođe mogli pronaći vaš LinkedIn profil pretraživanjem preko Google umesto na samoj platformi. Rezultati Google pretrage će obično uključiti vašu lokaciju i profesionalni naslov koji se nalazi ispod vašeg imena na LinkedIn profilu. Iskoristite maksimalno tu naslovnu liniju jasnim navođenjem svoje industrije i poslovne funkcije.

Nemojte koristiti žargon

Ako je vaša titula nešto nalik na “besprekorni izražavalac IT znanja” ili “nindža za društvene medije”, nemojte očekivati da će regruter pokušavati da provali čime se vi zapravo bavite. Jasno navedite naziv vaše pozicije i čime se vaša kompanija bavi. Žargon ili nejasno izražavanje će svima protraćiti vreme.

Regruteri čitaju vaše misli

Tokom vašeg traženja novog zaposlenja, održavajte profil aktivno. Čitajte vesti u fidu, delite sadržaj, komentarišite – to pokazuje stepen profesionalnog angažovanja. Slično tome, postavite linkove na članke koje ste napisali ili druge primere vašeg rada. Mnogi će takođe potražiti znake profesionalnosti u onome što objavljujete.

Preporuke su lep detalj, ali…

Regruteri uglavnom nisu impresionirani preporukama osim ako su kratke i zaista naglašavaju nešto o vašim sposobnostima ili jakim stranama. Nemojte ih zanemariti, ali nemojte ni polagati prevelike nade u njih.

Navedite da ste u potrazi za poslom, to pomaže

Korišćenjem opcije Open Candidates, možete privatno staviti do znanja regruterima da tražite posao. Koristiti ovu opciju je dobra ideja, koja naznačava da želite da dobijate informacije o potencijalnim prilikama.

5 personalnih veština neophodnih za uspeh na tržištu