Često čujemo da je rađanje nove ere pred nama. Veštačka inteligencija, mašinsko učenje i automatizacija poslova koje će preuzeti roboti, sve će to izmeniti način na koji obavljamo poslovanje. U radnom okruženju koje se razvija, mi ljudi smo ti koji moraju imati kontrolu i predvoditi promene. Vođenje timova digitalnog doba podrazumeva adekvatnu pripremu i korake koje je potrebno preduzeti za uspostavljanje uspešne saradnje.

Faktori kao što su očekivanja od mladih generacija kojima je digitalno na prvom mestu, zajedno sa sve dostupnijom mobilnom tehnologijom, u potpunosti menjaju koncept rada. Udaljeni timovi postaju sve više uobičajeni a fleksibilni ugovori podstiču takozvanu gig ekonomiju.

Svi ovi elementi utiču na dinamiku profesionalnih timova i razvoj grupe. U naše doba mreža, sveopšte povezanosti i eksponencijalnog razvoja tehnologije, potrebna nam je nova logika. Ona koja će nam pomoći da gradimo timove i timove timova koji su opremljeni da iznesu promenu, kompleksnost i neizvesnost, te zaista procvetaju u tom kontekstu.

Trenutno, nema tog robota ili softvera koji može da se pojavi i preuzme vođstvo u ovom rapidno izmenjivom pejzažu. Pa, ko će to onda uraditi? Vi, naravo.

5 koraka koje treba da preduzmete kako bi vaš tim bolje sarađivao u digitalnom svetu

1. Uradite samo-procenu ličnosti sa timom

Struktuirani proces osmišljen za timove da istraže načine na koje mogu raditi zajedno. Definisana struktura podstiče članove tima da budu otvoreni i iskreni u svojoj proceni. Nakon što obave pojednačne procene, tim može napraviti zajedničku mapu koja služi kao baza za dalje diskusije i akcije.

2. Definišite svrhu i kulturu svog tima

Ovo je suštinski proces neophodan da pomogne timovima da definišu svoju svrhu (zašto postoje) i svoju kulturu (kako rade zajedno da ostvare tu svrhu). Definisanje ove dve stvari će pomoći svakom timu da bude bolje fokusiran i usaglašen.

3. Napravite metod za razvoj tima

Premda plan za razvoj zaposlenih može naširoko varirati od jednog biznisa do drugog, pa čak i među zaposlenima, postoje određeni elementi koji se svaki put javljaju. Ove komponente u kombinaciji kreiraju izuzetne planove razvoja zaposlenih koji dobro funkcionišu. U kompanijama, zaposleni se često ohrabruju da učestvuju u procesu profesionalnog razvoja koji bi podstakao njihov uspeh.

4. Uspostavite usaglašenost i autonomiju

Napravite radionicu koja će podstaći timove da promisle i posledično povećaju svoju usaglašenost sa svrhom i ciljevima, kao i autonomiju članova tima. Kao inspiracija vam može poslužiti model odgovornosti Pitera Smita. Iskoristite ovu radionicu da ojačate kulturu lične odgovornosti i izgradite sposobnost svog tima da se brzo prilagođava i snalazi se kroz promene.

5. Pohađajte onlajn kurs

Usavršite i primenite osnove izgradnje modernog timskog rada i steknite samopouzdanje da podržite i vodite svoj tim podjednako uspešno i u dobrim i lošim vremenima. Naučite da se snalazite u neizvesnosti, preokretima i promenama, što vođenje timova digitalnog doba podrazumeva. Testirajte i primenite nove alate i pristupe razvoju svog tima i ostvarite rezultate.

Razvoj strategije sa smislom iza koje vaš tim može da stoji