Često smo viđali upozorenja da regruter ili menadžer koji zapošljava u proseku pregleda vaš CV svega 6 sekundi pre nego što donese odluku. Premda je to obeshrabrujuća statistika, ima mnogo stvari koje možete uraditi da iskoristite tih 6 sekundi, tvrdi kouč za karijeru i bivši regruter Gejl Tolstoj Miler. Kako napisati CV rezime koji vas ističe u odnosu na ostale prijavljene i drži pažnju regrutera?

Pogledajte njen TED govor ovde:

Evo i njenih saveta.

Prilagodite svoj CV rezime svakom oglasu na koji se prijavljujete

Slanje stotina rezimea i čekanje da se nešto od toga “primi” neće funkcionisati – prijavljivanje za posao je stvar kvaliteta a ne kvantiteta, prema Tolstoj-Miler. “Ne postoji tako nešto kao što je jedan CV rezime koji odgovara svim poslovima”, pojašnjava ona. “Obavite svoje istraživanje – pogledajte opis posla, posetite LinkedIn i potražite druge ljude koji su imali takav posao.”

Premda ne možete da promenite vaše radno iskustvo – gde ste radili ili na kojoj poziciji – možete uticati na to koje ćete od vaših veština, odgovornosti i dostignuća naglasiti.

Ne postoji prava dužina za CV

Nema univerzalno važećeg pravila o dužini, ali pristupite tome razumno i uzdržano (setite se tog broja 6). U najvećem broju slučajeva, CV rezime je na dve stranice, ali za nekoga ko je nedavno diplomirao, jedna strana je sasvim u redu, a za nekoga sa 30 godina karijere ko je bio zaposlen u nekoliko organizacija, 3 strane bi bilo primerenije.

Postarajte se da informacije budu što čitljivije

Na vrhu navedite 3 do 4 rečenice sažetka koji opisuje vaše radno iskustvo i fazu u kojoj se nalazite u vašoj karijeri. Ovo bi trebalo da bude u skladu sa poslom na koji se prijavljujete.

Zatim, potrebna vam je lista veština koje privlače pažnju. Iako uvek pišete za ljude, neki delovi procesa regrutacije su automatizovani. “Neki regruteri će pregledati svaki pojedini CV koji prolazi kroz sistem; neki će samo proći kroz one koje im preporuči sistem za praćenje prijava”, kaže Tolstoj-Miler. “Ukoliko vaša prijava nije rangirana do određenog nivoa, jednostavno neće ni trošiti vreme da je pregledaju.”

Za vašu ljudsku publiku, ispišite sve svoje relevantne veštine – podvlačimo – sve. Tolstoj-Miler objašnjava, “Ponekad srećem kandidate koji pretpostavljaju ‘Aha, oni će znati da ja ovo mogu da radim’, ali, regruteri možda imaju jako malo iskustva vezano za posao na koji se prijavljujete i možda nemaju predstavu kako to zapravo funkcioniše. Nikada ne pretpostavljajte da znaju.”

Zatim, za vašu publiku koja je automatizovani sistem, unesite više ključnih reči u listu vaših veština kako biste bili sigurni da će vas sistem za praćenje prijava prepoznati i uvrstiti. Da identifikujete ključne reči, razmislite o tome kako biste vi tražili ovu specifičnu ulogu u bazi podataka. Na primer, ukoliko radite u ljudskim resursima i koristite softver za obračun zarada, navedite baš tu vrstu sa kojom imate iskustva. Takođe, razmislite o uključivanju fraza koje su navedene u samom opisu posla jer bi one mogle sadržati ključne reči koje će koristiti i regruteri tokom pretrage.

Ukoliko ste ostali bez posla usled COVID-19 krize ili ste radili kratkoročne poslove na ugovor o delu, u redu je navesti to u svojoj biografiji

Regruteri su oprezni kada nailaze na ljude koji često menjaju poslove, kako navodi Tolstoj-Miler. Ipak, ovo može biti neizbežno u trenutnoj ekonomiji. Njen savet: “Kako biste izbegli bilo kakvu vrstu predrasude u smislu skakanja sa jednog posla na drugi, u svojoj biografiji stavite u zagradi pored posla na koji se odnosi ‘kompanija zatvorena’ ili ‘pozicija na ugovor’ ili ‘smanjenje broja zaposlenih usled COVID-19.’”

Čak i ako ste radili u organizaciji koja je zatvorena ili bankrotirala, ipak to naglasite. Ne možete pretpostaviti da će regruter ili menadžer koji zapošljava znati za to; kao i svaka osoba, postoje stvari o kojima nisu informisani. Za vas će biti dobro da uradite sve što je u vašoj mogućnosti da to predupredite.

Ne zanemarujte svoja dostignuća

Dok se pitate kako napisati CV rezime, ne zaboravite da navedete vaše nagrade i dostignuća u svojoj biografiji. “Jako mnogo kandidata ima poteškoća da govori o svojim dostignućima,” kaže Tolstoj-Miler. “Ali uvek ima nečega što ste uradili što je pomoglo vašoj organizaciji, i to je razlog zašto bi kompanije želele da vas angažuju. Ako ste administrativni asistent, na primer, vaša dostignuća bi mogla biti efikasnost ili upravljanje vremenom.” Zatim dodaje: “Ima tako mnogo ljudi sa istim veštinama, a šta vas ističe? Šta vas čini izuzetnim?”

Osvežite svoj LinkedIn profil, takođe

Kako napisati CV rezime je samo jedan deo posla, kaže Tolstoj-Miler. “Sa LinkedInom je stvar u tome da jedan profil mora odgovarati svim potencijalnim poslovima – u tome leži izazov. Zato vaš profil treba da odražava posao koji zaista jako želite. Treba ujedno da služi kao produžetak vaše biografije. Mogli biste prikazati malo više vaše ličnosti. Ili se udubiti u neke druge detalje za koje niste imali dovoljno mesta u svojoj biografji.”

Mnogi  poslodavci će upoređivati vaš CV rezime sa vašim LinkedIn profilom, zato datumi i detalji treba da se slažu. Trebalo bi takođe da se pobrinete da imate skoriju fotografiju, jer poslodavci mogu biti sumnjičavi ukoliko to nije slučaj.

Pored unapređivanja vašeg LinkedIn profila, “možete pronaći i druge načine da se ističete”, kaže Tolstoj-Miler. Napravite lični veb sajt, gde biste mogli da postavite video u kome se pojavljujete. Nakon pregledanja hiljada prijava za posao tokom svoje karijere, Tolstoj-Miler smatra da su takvi potezi upečatljivi. Ili, napravite vizit kartu koju ćete dati ljudima na sastanku. To može pokazati vašu ličnost i pomoći da vas zapamte.

Što nas vodi poslednjem savetu koji Tolstoj-Miler želi da naglasi:

Mreža kontakata puno znači

“Vaš CV rezime ništa ne znači ako ne dođe do pravih ljudi”, kaže ona. “Regruteri će vas nazvati ukoliko imate sjajnu biografiju, ali ono što će vam osigurati posao jeste otići korak dalje – preuzeti kontrolu, kontaktirati i obratiti se ljudima koji su na poziciji da zapošljavaju.”

Najčešće greške kada pišete CV koje treba izbegavati