Nije teško zbuniti se oko toga kako da razvijete svoju karijeru. Izazov je u tome da se takmičite sa svakim pojedincem u svojoj industriji koji želi da bude profesionalac sa visokim učinkom. Ako razvijete veći broj sposobnosti, i to brže nego što bi nekom drugom pošlo za rukom, imaćete bolje rezultate danas, doći do prilika da imate bolji učinak u budućnosti i zadržati se na putu uspeha. Razvoj je važan. Dakle, kako možete iscrtati najkraću, najsigurniju putanju do uspeha koja će vam poslužiti kao vodič za ubrzano napredovanje?

I najuspešnije globalne kompanije su nedge između proseka i slabog razvoja budućnosti talenata. Često nisu transparentne po pitanju realnih potreba i nejasne su vezano za najefektivnije opcije razvoja.

Vodič za ubrzano napredovanje

Istraživanja su jasna kada je reč o tome kako se razvijamo s najviše uspeha: to je kombinacija učenja na samom poslu, kao i društvene i formalne obuke, poznata kao 70-20-10 model. Ovaj moto izveden na osnovu istraživanja kaže kako otprilike 70% vašeg profesionalnog rasta dolazi iz radnog iskustva, 20% iz vaših interakcija sa drugima i 10% iz formalnog obrazovanja.

Posmatrajte rast kao ciklus – uspešno obavljajte posao, dobijte fidbek i iznova uspešno obavljajte posao još bolje. Iskustva napajaju ciklus rasta, zato će biti važno da razumete koja iskustva su najvažnija i steknete ih što je više moguće, što je brže moguće. Da biste počeli, treba da vam bude kristalno jasna vaša početna tačka i željeno odredište na tom putu razvoja – očigledna stavka koja često nedostaje u razvojnom planu.

Dva ključna koraka za brži rast su:

  1. Odrediti svoj od/do.
  2. Steći iskustva i napraviti mapu personalnih iskustava.

Odredite svoj od/do

Ako želite uputstva za vožnju sa Google Maps, vaša aplikacija će zatražiti dve informacije: vašu trenutnu lokaciju i vašu željenu lokaciju. Što preciznije unesete obe ove koordinate, verovatnije je da ćete stići tamo gde želite da odete koristeći najbržu moguću rutu. Vaš proces rasta treba da prati identičnu putanju, sa jasnim određivanjem gde ste danas i koja je vaša preferirana destinacija.

Izazov za mnoge od nas je da imamo zabluda o našem pravom početku i destinaciji. Često mislimo da počinjemo daleko naprednije nego što je objektivno slučaj i da smo stigli kada smo još stotinama kilometara daleko od svog cilja. Možete dobiti mnogo tačniju procenu uspomoć sledeće metodologije. Od/do su dve sažete rečenice – jedna opisuje gde ste danas a druga opisuje vašu sledeću veliku (ne vašu konačnu) destinaciju.

Primeri izuzetnih od/do rečenica izgledaju ovako:

Direktnost ovih rečenica vas može iznenaditi. Ove od/do rečenice su realni primeri uspešnih rukovodilaca koji su ostvarili neverovatan napredak nakon što su njihove potrebe ovako razjašnjene. Oboje ovih lidera su sada na CEO pozicijama.

Vodič za ubrzano napredovanje: Mapirajte ambicije svoje karijere

Da biste dobili precizno od/do, treba da ostavite svoj ego iza sebe i zatražite od nekoliko nadređenih i kolega od poverenja njihov ekstremno iskren pogled na vašu početnu tačku i odredište. Upoznajte ih sa od/do konceptom, pošaljite im od/do primere koji su navedeni i pitajte ih da razmisle o vašem od/do. Recite im da budu brutalno iskreni jer će vam njihova transparentnost omogućiti da brže rastete.

Koristite njihove smernice da kreirate svoj konačni od/do. Koje njihove rečenice deluju najdirektnije i osećate kao najnelagodnije? Da li je “do” dovoljno daleko tako da će biti izazov koji ima smisla postići? Čijem mišljenju najviše verujete? Uz jasno od/do, sada se možete usredsrediti na ubrzavanje svog rasta.

Napravite mapu personalnih iskustava

Budući da proporcija 70-20-10 kaže da iskustva najbolje ubrzavaju vaš razvoj, želećete da razumete koja iskustva će izgraditi vašu karijeru i, još važnije, nekoliko najznačajnijih iskustava koja mogu premostiti vaš od/do jaz. Redovno dopunjena mapa ličnih iskustava će vam pomoći da isprojektujete svoj put.

Mapa personalnih iskustava prikazuje koja iskustva želite da steknete u narednih dve do pet godina kako biste razvili svoju karijeru. To je praktičan dokument za planiranje koji opisuje kako ćete proizvesti sebe sa višim performansama.

Postoje dve vrste iskustava koje će ubrzati vaš razvoj – funkcionalna iskustva i menadžerska iskustva. Funkcionalna iskustva doprinose da postanete izuzetni u nečemu, npr. marketing, lanac nabavke, istraživanja i razvoj. Ona vam omogućavaju da se dokažete u ulogama sprovođenja ili upravljanja prilikom raznovrsnih izazovnih situacija. Ne samo da ste sjajan marketar u jednom regionu, već dokazano možete voditi marketing kada imate novi tim u situaciji reorganizacije i/ili u drugoj geografiji.

Kada ste uspešno ostvarili ova izazovna iskustva, dokazujete svojoj kompaniji da ste snalažljivi lider koji zaslušuje priliku za više, važnije uloge. Možete napraviti svoju mapu ličnih iskustava nakon što:

Intervjuišete stručnjake iz svoje oblasti

Najbolji i najoštroumniji iz vaše oblasti vam mogu pomoći da razumete koja iskustva će vas dovesti do top 10% kako biste postali ekspert. Intervjuišite te lidere kako biste shvatili koja iskustva će izgraditi vašu funkcionalnu izuzetnost. Intervjui će vam pružiti sirovi materijal da kreirate sopstvenu mapu personalnih iskustava.

• Identifikujte ko su ekspeti unutar i izvan vaše kompanije.

Intervjuišite najbolje u vašoj oblasti, ne samo najbolje u vašoj kompaniji. Ako želite da budete CFO, identifikujte petoro ljudi na tim pozicijama kojima se divite ili imaju dobru reputaciju u vašoj industriji. Ako je vaš cilj da budete izuzetni u farmaceutskim istraživanjima i razvoju, proces je isti. Pronađite lidere sa spiska najboljih u toj industriji, na osnovu tekstova u stručnim i specijalizovanim magazinima, liste govornika sa relevantnih konferencija, ili putem preporuka lidera u vašoj kompaniji.

• Zatražite intervju.

Pošaljite mejl svakom lideru, s molbom za neformalan razgovor tokom kojeg mogu pomoći nekome iz svoje oblasti da se bolje razvije.

• Pitajte za uvide.

Tokom vašeg poziva, pitajte ih “Koja su ključna funkcionalna iskustva [ne nužno poslovne pozicije] za koja smatrate da će formirati [generalnog menadžera, IT arhitektu, direktora finansija] najvišeg kvaliteta?” Ili, “Opišite šta biste želeli da vidite na CV rezimeu nekoga ko je istaknut u ________.” Ukoliko imate poteškoća da dobijete kvalitetne informacije, pitajte ih za najvrednija iskustva koja su imali u sopstvenim karijerama.

Vodič za ubrzano napredovanje podrazumeva da napravite svoju mapu.

Revidirajte svoje beleške sa intervjua i spisak iskustava koja su vaši sagovornici opisali. Neće sve od onoga što ste čuli biti korisno; neke informacije će se preklapati ili biti protivrečne onome što je rekao drugi ispitanik. Vaš cilj je da sortirate ove informacije kako biste pronašli nekoliko iskustava koja će najviše ubrzati vašu karijeru.

Iskustvo treba da opisuje smislen poslovni ishod – otvoriti novi proizvodni pogon, predvoditi veliki tim kroz reorganizaciju poslovanja, ili obavljati završni račun za poslovnu jedinicu. Trebalo bi da predstavlja značajan deo slagalice vaših funkcionalnih ili liderskih sposobnosti; vaša dostignuća bi trebalo da nešto znače ostalima iz vaše oblasti.

Funkcionalna iskustva koja su vam potrebna da biste bili visoki performer će biti vrlo slična u različitim profesijama. Menadžerska iskustva razvijaju generičke sposobnosti koje su vredne za sve menadžere, bez obzira na funkciju. Jednostavnosti radi, možete koristiti sledeća iskustva kada pravite svoju mapu:

• Iskustva životnog ciklusa: 

Vođstvo u različitim delovima kompanije ili evolucije proizvoda: situacije reorganizacije, startapa, okruženja u stabilnoj fazi, tržišta u razvoju ili potpuno razvijenog.

• Iskustva menadžmenta: 

Unapređivanje tima slabog kvaliteta, vođenje velikog tima, upravljanje timom gde imate uticaja – ali ne i autoritet, vođstvo u matričnom okruženju, vođstvo u izuzetno političkom okruženju.

• Geografska iskustva: 

Steknite iskustva izvan vaše primarne geografije gde lokalni jezik nije vaš maternji.

Odaberite 4 do 7 funkcionalnih iskustava i 3 do 4 iskustva menadžmenta. Neka to budu ona za koja verujete da će vam najviše koristiti. Izlistajte ih na svojoj mapi personalnih iskustava. Mapa bi trebalo da bude fokusirana i realistična. Ona je referentni dokument koji ćete redovno koristiti da planirate svoj rast i procenite svoj napredak.

Mapa personalnih iskustava je sada vaš vodič za ubrzano napredovanje i kontinuirano razvijanje. Stvaranje ove mape će biti jedna od najboljih investicija vašeg vremena. Revidirajte sadržaj svoje mape svaki put kada menjate posao ili kompaniju, kao i bar svakih 6 meseci .

Ubrzati sopstveni razvoj nije lako. Ali je daleko jednostavnije kada vam je jasno odakle krećete, šta je vaše odredište i koji je najbrži, iskustvom vođen put između ovo dvoje.

Unapredite veštine strateškog razmišljanja: 5 individualnih taktika