CEO kompanije Tesla Ilon Mask donirao 5 miliona dolara organizaciji za besplatno onlajn učenje – Kan Akademiji.

U video snimku objavljenom na YouTube kanalu, Salman Kan, osnivač Kan Akademije se zahvalio Masku za donaciju koju je CEO kompanije Tesla uputio putem svoje Mask Fondacije.

llon, nadam se da se osećaš jako dobro povodom ovoga“, izjavio je Kan u video snimku. “Ovo će nam omogućiti da ubrzamo sve vrste sadržaja. Naše aspiracije su svi predmeti – od dečijih do ranih etapa fakulteta. Ovo će ubrzati naše naučne saržaje, omogućiti nam da se više bavimo ranim učenjem, omogućiti nam da napravimo softver i praktične vežbe koje su mnogo obuhvatnije.”

Osnovana 2002-ge, Mask Fondacija podržava istraživanja obnovljive energije, ljudska istraživanja svemira, pedijatriju, nauku i inženjering.

Kan Akaemija je neprofitna organizacija koja ima za cilj da “svima i svugde pruži besplatno obrazovanje svetske klase”. Studenti širom sveta mogu koristiti video sadržaje Kan Akademije, koji su prevedeni na više od 36 jezika, te učiti u skladu sa sopstvenom dinamikom. Resursi – video sadržaji, praktična vežbanja i personalizovane kontrolne table učenja takođe se koriste od strane roditelja i predavača.

Budući da je pandemija korona virusa primorala škole da se preorijentišu na učenje na daljinu, mnogi studenti i roditelji koji su imali poteškoća sa ovim prelaskom su se okrenuli Kan Akademiji za pomoć, tvrdi organizacija.

Premda mnogi studenti možda neće prepozanti Kanovo lice, milioni prepoznaju Kana po njegovom glasu, zahvaljujući njegovim video tutorijalima za raznolike teme, od fotosinteze i računa, pa sve do Američke revolucije.

Kan Akademija broji preko 120 miliona registrovanih korisnika, pri čemu i do 30 miliona polaznika koristi platformu svakog meseca.

Ovu vrstu investicije u ono što radimo vidim kao pravi temelj za nas, na osnovu koga ćemo moći da izgradimo instituciju za više generacija, tako da budući Ilon Maskovi sveta takođe budu u mogućnosti da iskoriste svoj potencijal i pomognu svima nama da na sledeći nivo podignemo ko smo kao civilizacija“, rekao je Kan.

EdTech: Evropski startapi menjaju obrazovanje u 2020.