Dobar timski rad je od suštinskog značaja za preživljavanje, napredovanje i izuzetnost u savremenom radnom okruženju. Nemoguće je za tim da inovira, istakne se ili doprinese superiornu vrednost bez superiornih veština timskog rada. Individualni talenat jednostavno nije dovoljan. Više od veštine, stručnog znanja ili iskustva u industriji, organizacijama su potrebni radnici koji razumeju principe timskog rada i kako ih primenjivati.

Šta je dobar timski rad?

Ukoliko predvodite tim i želite da članovi vašeg tima upražnjavaju izuzetan timski rad, kako biste ga definisali za njih ili im objasnili kako da to demonstriraju? Koje su tri najvažnije stavke potrebne za efektivan timski rad u radnom okruženju?

Prvo, da bi bili dobri u timskom radu, zaposleni bi trebalo da budu kadri da stave potrebe tima ispred sopstvenih potreba. Članovi tima treba da demonstriraju da se na njih može osloniti i nauče da zavise od drugih. To ne znači da se individualni članovi tima odriču svojih potreba koje se odnose na posao, već da usvajaju ciljeve tima i staraju se o njima kao da su njihovi lični.

Drugo, svako u timu bi trebalo da bude posvećen istim jasnim ciljevima. Dobri timovi ne gube vreme ni energiju raspravljajući se šta bi trebalo da budu njihovi ciljevi ili namećući sebične ciljeve.

Treće, lideri i menadžeri moraju usmeriti unikatne sposobnosti pojedinačnih članova tima na različite načine kako bi ostvarili opšte timske ciljeve. Članovi tima treba da se osećaju podtstaknuto da koriste 100% svojih talenata unutar opšteg plana.

Koje veštine imaju sjajni timski igrači?

Čak i kada zaposleni razumeju uobičajene pristupe timskom radu, ipak im mogu biti potrebne instrukcije o specifičnim ponašanjima efektivnih timova. Kako demonstrirate dobre veštine timskog rada? Menadžeri i treneri bi trebalo da razmotre fokusiranje na neko od sledećih ponašanja:

Efektivna komunikacija: Naučite zaposlene kako da budu otvoreni jedni sa drugima umesto da zadržavaju dobre ideje za sebe. Članove tima treba ohrabriti da dele ideje iskreno i s pošotvanjem, međusobno se upoznaju i na ličnom nivou i iskreno saslušaju jedni druge.

Efikasni sistemiSvaki tim treba da napravi svoje rutine koje mogu konzistentno pratiti kako bi koordinirali i kombinovali svoj trud i dovršavali timske zadatke na vreme.

Delegiranje zaduženja: Kako se timovi upoznaju sa sposobnostima svakog člana, tim lideri će naučiti kako najbolje da podele zadatke između njih.

Brejnstorming: Naučite timove da dopuštaju članovima izražavanje svih njihovih ideja – bez obzira koliko nerealno mogu izgledati – u atmosferi poštovanja. Kreativnost i inovacije počinju od zaposlenih koji se ne boje da istražuju i kombinuju ideje svih vrsta.

Poverenje: Dajte timovima vremena da poverenje naraste prirodno među članovima. Putem ponovljenih pozitivnih iskustava će steći osećaj pouzdanosti i da mogu da se oslone jedni na druge.

Kako timovi počinju da demonstriraju ove veštine, ambiciozni menadžer će želeti da vidi kako efektivnost njegovog tima raste.

Kako jaki lideri podstiču timski rad?

Kako možete ubrzati ovaj proces? Da biste pomogli svom timu da postane bolji u timskom radu, izgradili uzajamno poverenje među članovima i internalizovali veštine timskog rada, u nastavku možete pronaći tri praktična saveta:

1. Razjasnite svoje Zašto

S vremena na vreme, slab timski rad proizilazi iz nedostatka zajedničke svrhe. Da biste to ispravili, vodite sastanak tokom kojeg tim definiše razlog koji stoji iza njihovog velikog cilja ili projekta, zajedno sa time zašto je svaki korak u tom procesu ili dodatnom zadatku važan i neophodan.

Kada preuzmu odgovornost za svoj posao i ostvare sporazum zašto je posao važan, trebalo bi po prirodi stvari da počnu bolje da sarađuju.

2. Izdvojite vremena da vežbate timski rad

Razvoj svake veštine zahteva vežbu, ili ponovljeni trud tokom vremena. Veštine timskog rada se često ne vežbaju u dovoljnoj meri da pređu u navike, a onda  zaposlenima ne padne na pamet da ih koriste tokom krucijalnih, stresnih situacija.

Odaberite timske važbe u kojima zaposleni mogu praktikovati poverenje, delegiranje i druge veštine timskog rada, bilo da je to na 10 minuta ili tokom duže radionice ili timskog sastanka.

3. Odmarajte se zajedno

Pored vežbanja timskog rada i obavljanja poslovnih zaduženja, još jedan sastojak je potreban kako bi lekcije uhvatile koren: odmaranje. Izdvojite vreme za članove tima da zajedno prave pauze. Pustite ih da ćaskaju, podele kolače ili odu u šetnju. Mogu čak i diskutovati o poslu tokom neformalne aktivnosti. Jednostavno ih pustite da se povežu kao i svi drugi ljudi.

Dobar timski rad je sastojak koji nedostaje

Kada tim nije dobar podjednako kao i očigledan potencijal individualnih članova tima, do toga može doći jer ljudi još uvek nisu naučili kako da rade zajedno kao koordinirana jedinica. Dakle, kako implementirate bolji timski rad? Često je svesnost prvi korak.

Pojedini članovi tima možda jednostavno ne znaju kako da demonstriraju timski rad u radnom okruženju jer nisu bili podučeni kako da rade u okviru tima. Povedite razgovor o timskom radu na sastanku. Pitajte ih kako se ponašaju dobri članovi tima, u kakvoj vrsti tima bi i sami želeli da budu i da li bi bili spremni da ulože trud da to unaprede.

Sva ljudska bića žele da budu izuzetna; potrebno im je samo da nauče kako to da prepoznaju, shvate da imaju sposobnost da rade na tome i dati im alate kako to da ostvare. Ukoliko pružite svom timu ove alate i vreme da vežbaju, možete im pomoći da otvore put ka ostvarivanju punog timskog potencijala za inovacije i uspeh.

Liderski brend: Kako dolazite do rezultata definiše vašu vrednost