Tehnologija je okupirala svaki aspekt naših života. Od pametnih telefona do pametnih automobila – od iPhone-a do Tesle, sada tehnologija pokreće sve. Tehnologija je u potpunosti i revolucionalno promenila način na koji komuniciramo, sklapamo prijateljstva, delimo svoje priče i obavljamo posao. Kako bismo vam pomogli da budete u korak sa svetom, predstavljamo vam koje su to najbolje tehnološke veb stranice koje treba pratiti.

Svakog dana na tržište se lansira niz novih i sjajnih tehnoloških proizvoda. Kako se tehnologija brzo razvija, teško je ići u korak sa promenama.

Da biste stekli jasniju sliku – svakodnevno prisutne aplikacije kao što su Instagram, Lift, Slack, Ring, Tinder, Google Drive – nisu ni postojale pre 10 godina! Ipak, sada ih doživljavamo kao sastavni deo našeg života.

Ako radite u oblasti tehnologije ili ste jednostavno tehnološki štreberi poput nas, praćenje tehnoloških vesti postaje glavni prioritet! Dakle, da ne dužimo, predstavlčjamo vam trenutno najbolje tehnološke veb stranice na svetu!

1. TechCrunch

Na samom vrhu naše liste je TechCrunch, jedna od naših omiljenih tehnoloških veb lokacija na veb horizontu. Ako ste zainteresovani za startap svet, TechCrunch je izvor koji morate pratiti.

Novosti iz fondova i finansija, spajanja i akvizicije, pokretanja novih funkcija i revolucionarne tehnologije, TechCrunch prati sve što se dešava u svetu tehnike i to vam donosi u formatu koji se lako čita. Vode i mnoštvo podkasta na različite teme ako ne volite da čitate vesti na telefonu.

2. Gizmodo

Gizmodo je izuzetno cenjena tehnološka lokacija – na ovom prostoru je primetna kulminacija tehnoloških vesti i pregleda gedžeta. Veb lokacija ima svetliji ton i fokusira se na pružanje zabave zajedno sa informacijama.

Njihov odeljak za recenzije je sjajno mesto za sticanje znanja o proizvodima – bilo da je reč o pametnim telefonima, prenosnim računarima, tabletima ili jednostavno tehničkim igračkama!

Naučni odeljak Gizmodo-a je takođe dobrodošao dodatak sajtu prepunom znanja.

3. TheVerge

Još jedana od naših omiljenih veb lokacija, posebno ako se više bavite gedžetima i ostalim ‘cool stvarima’, TheVerge je odličan izvor za to.

Njihov YouTube kanal je verovatno najbolji za tehničke vesti i recenzije uređaja. Video snimci su dobro producirani i estetski ugodni, a takva je i njihova prelepa veb lokacija.

Na svojoj veb stranici imaju i naučni odeljak koji pokriva mnoštvo zanimljivih naučnih teorija i zbivanja. Teme su podeljene u različite kategorije, pa nećete imati problema da pronađete tačno onu vrstu sadržaja koji tražite.

4. VentureBeat

Usredsređen na pokrivanje najnovijeg i najboljeg u tehnologiji, VentureBeat je veb lokacija isključivo o tehnološkim vestima bez ikakvih distrakcija. Ako želite da zaobiđete druge sadržaje i želite strogo tehnološke vesti, VentureBeat je dobro mesto za početak.

Bez obzira da li ste tehnološki entuzijast ili osnivač startapa u tehnološkom svetu, VentureBeat vas obaveštava o svim relevantnim stvarima u tehnici.

5. Wired

Prilično smo sigurni da ste čuli za Wired, koji je odavno uvršćen među najbolje tehnološke veb stranice. Ako niste, morate odmah da pogledate ovu fenomenalnu tehnološku veb stranicu. Od tehnoloških vesti, do toga kako tehnologija utiče na naš svakodnevni život, Wired vam pruža sve što treba da znate u svetu tehnologije.

Osim tehnologije, Wired pokriva i raznolike teme poput posla, nauke, opreme, bezbednosti, transporta i još mnogo toga. Njihova veb lokacija je dobro organizovana i lako se čita.

6. Digital Trends

Digital Trends je veb lokacija puna sjajnih informacija. Od najnovijih informacija o novim proizvodima i uređajima, do detaljne analize proizvoda, Digital Trends je sjajna veb lokacija koja je uvek u toku sa vrhunskim digitalnim trendovima!

Istaknuta ponuda je njihov odeljak „Original Series“ koji detaljno pokriva svaku temu u obliku veb serije. Najbolje su: The Food Fight, Woman with Bite, Digital Trends Live i Tech for Change.

7. Mashable

Osim što pokriva najnovija tehnološka dešavanja i lansiranja proizvoda širom sveta, Mashable je ujedno i fantastična veb lokacija za zabavu i informisanje koja pokriva teme poput zabave, politike, kulture, nauke, poslovanja i još mnogo toga.

Mashable je uvek u potrazi za svežim tehnološkim vestima i događajima i definitivno je sjajna veb stranica ako želite da pratite raznolike teme.

8. The Information

Uz obećanje „detaljno napisanih članaka o tehnološkoj industriji koje nećete naći nigde drugde“, The Information su stranice namenjene onima koji žele da nauče više od prosečnog tehnološkog geek-a“.

The Information lokacija sadrži sadržaj dugačke forme koji su napisali kompetentni novinari kako bi vam pružili prikaz tehnoloških vesti iz svih uglova, a ne samo površne navode. To je usluga koja se plaća, ali vredi svake pare!

9. Term Sheet

Časopis Fortune ima sjajnu veb stranicu koja pokriva teme poput finansija, politike, zabave, pored tehnologije. Njihovo tehnološko krilo nazvano Term Sheet je odličan izvor za sve tehnološke vesti.

Najave o finansiranju, IPO-ovi, lansiranje novih proizvoda – TermSheet vam pruža svie najnovije i najbolje u tehnološkom svetu.

10. Engadget

Kao što i samo ime govori, Engadget je veb lokacija usmerena na uređaje i objavljuje recenzije proizvoda i utiske. Međutim, pokriva i mnoštvo tehnoloških vesti.

Odeljak „Recenzije“ pruža detaljne preglede proizvoda i može vam pomoći pri kupovini tehničkog uređaja. Odeljak „Vodič za kupca“ je kategorizovan i raspoređen prema različitim vrstama kupovina kako bi vam dodatno pomogao u donošenju tehničkih odluka.

11. Ars Technica

Nakon prvog objavljivanja pre više od 2 decenije, Ars Technica je jedna od najstarijih tehničkih publikacija. I dalje nastavlja da napreduje i stekla je puno verne publike od svog osnivanja.

Pored tehničkih vesti, pokrivaju i poslovne i IT vesti, uređaje i automobile, nauku i kulturu i još mnogo toga. Nude i plan pretplate kako biste na najbolji način iskoristili veb lokaciju i koristili stranicu bez oglasa.

12. The Next Web

The Next Web je jedna od najpregledanijih tehnoloških veb lokacija na svetu, i to sa dobrim razlogom. Osim tehničkih vesti, oni detaljno pokrivaju uređaje i pružaju pronicljive recenzije proizvoda.

Takođe imaju listu tehnoloških konferencija i događaja kojima možete prisustvovati i tehnološke ponude da biste dobili maksimum od svoje kupovine. Njihova platforma za tržišno obaveštavanje pod nazivom „Index.io“ vam daje detaljnu analizu finansiranja startapa i druge najave.

13. Gadget Review

Ako želite veb lokaciju koja je posebno usmerena na najnovije i najbolje u tehnologiji, Gadget Review je dobro mesto za početak.

Veb lokacija je zgodno podeljena u različite odeljke kao što su uređaji, igre, lična nega, bezbednost i još mnogo toga, a pruža detaljne procene o ovim kategorijama.

Ako ne možete da pronađete proizvod koji tražite, pomoću forme za predloge možete da zatražite pregled proizvoda od stručnjaka sa njihove veb stranice.

14. TechRadar

TechRadar sebe naziva „izvorom saveta za kupovinu tehnologije“ i u potpunosti se slažimo sa time. Od pametnih telefona i bluetooth slušalica, do laptopa i fotoaparata, TechRadar nudi detaljne preglede i poređenja svakog uređaja koji vam padne na pamet i oprema vas svime što vam treba da biste bili informisani kupac.

Kako biste uspeli da izvučete više iz svojih tehnoloških uređaja, odeljak „Kako da“ na TechRadaru je sjajan resurs.

15. Android Authority

Ako ste marljivi entuzijast za pametne telefone, posebno se fokusirate na Android ekosistem, Android Authority je glavni izvor za sve stvari vezane za Android.

Android Authority nudi vesti, savete stručnjaka, preglede pametnih telefona, preglede aplikacija, najbolje aplikacije, uputstva i gomilu drugih sjajnih stvari koje se odnose na pametne telefone i androide.

Takođe imaju YouTube kanal sa svakodnevnim video materijalima u vezi sa najnovijim lansiranjima pametnih telefona i aplikacija.

16. Ubergizmo

Još jedna veb lokacija koja će vam pomoći u donošenju odluka o kupovini gedžeta je Ubergizmo. Bilo da želite da kupite najnoviji pametni telefon ili potpuno novi laptop, Ubergizmo pruža mišljenja i detaljne preglede koji će vam biti od pomoći.

Pored pregleda gedžeta, Ubergizmo je takođe odličan izvor najnovijih tehnoloških vesti, pokrivajući sve – od vesti, do najnovijih događaja i konferencija.

17. 9to5Mac

Poslednja tehnološka veb lokacija na našoj listi namenjena je ljubiteljima Apple-a. 9to5Mac je blog posvećen Apple entuzijastima koji žele da znaju sve što Apple radi – od novih iPhone modela, iWatch vesti, pametnih automobila, do iPad-a, iTV-a i Apple Music-a.

Oni su jedan od retkih izvora koji neprestano raskrinkava glasine i neizostavni su izvor za one koji su fascinirani svime što Apple predstavlja.

Ps: U slučaju da ste ljubitelj Google-a, oni imaju sestrinsku veb stranicu pod nazivom 9to5Google.com!

To naš odabir za najbolje tehnološke veb stranice koje treba pratiti. Ako želite da budete informisani o svemu što se dešava u svetu tehnike i uređaja, gore pomenute veb lokacije su više nego dovoljne da vas stave na pravi kolosek. Srećno čitanje!

IT karijera: 10 veština koje treba da usavršite u 2021.