Originalni izvorni kod koji se sastoji od 9.555 linija skripta i dodatnog HTML dokumenta sa instrukcijama za World Wide Web aplikaciju je dostupan kao NFT. Svako ko uživa u vizuelizaciji može biti siguran da gleda u originalne radove Sir Tima Berners-Lija iz 1989., budući da NFT funkcioniše kao digitalni alat u koji je ugrađen neizmenljivi originalni sadržaj bilo koje vrste.

Putem korišćenja blokčejna, otisak prsta se dodaje fajlovima i funkcioniše kao dokaz retkosti. Token je na taj način od istorijskog značaja i izuzetne vrednosti. Može se uporediti sa rukom ispisanim rukopisima istorijskih knjiga na pergamentu, jedino što ova vrsta dolazi iz digitalnog doba, i to je knjiga koja je otpočela samo digitalno doba.

Sir Berners-Li je naročito zadovoljan što ima priliku da podeli kôd upotrebom nove tehnologije. On je uvrstio i README.md fajl u NFT koji se može kupiti, a u njemu srećnom kupcu otkriva svoja lična razmišljanja o sopstvenom istorijskom pronalasku.

NFT, koji funkcioniše kao animacija, ima vreme trajanja od 30 minuta i 25 sekundi i biće na aukciji u kući Sotheby. Aukcija je počela 23. juna i zatvara se 30. juna, pri čemcu početna cena iznosi svega 1000 dolara.

Neki umetnici zarađuju uz NFT. Drugi brinu da je reč o zamci