Živimo i radimo u svetu neprestanih promena koje se sve više ubrzavaju. Ova dinamika stvara prilike i izazove za svaku organizaciju. Sposobnost brzog reagovanja kada se otvori prilika i ublažavanja oluja koje se brzo približavaju od vitalnog je značaja za dugoročni uspeh. Razumevanje prednosti agilnosti u kompaniji zahteva saradnike koji se mogu prilagoditi i promeniti, kao i agilno liderstvo na svim funkcijama.

Iz mnoštva razloga, više od polovine kompanija koje su bile na listi Fortune 500 2000. godine danas više ne postoje. To sugeriše da organizacije moraju biti fleksibilne i prilagoditi se da bi se takmičile, rasle i izbegavale izumiranje. Brzina i agilnost su vrhunsko takmičarsko oružje. Ako stvarate kulturu agilnosti, stvarate značajnu konkurentsku prednost koju je teško ponoviti.

Koncept agilnosti primenjuje se na profitni poslovni pejzaž, ali takođe uključuje neprofitne organizacije, kao i vladine agencije koje treba da budu odgovornije prema zainteresovanim stranama, da se pripreme za nove izazove i pruže usluge koje ispunjavaju ili premašuju očekivanja.

Odnegujte agilno liderstvo

Lideri na svim nivoima mogu razviti i poboljšati svoju agilnost jednostavnim, moćnim metodom. Ovaj metod odražava veštine i način razmišljanja koji lideri mogu svakodnevno da koriste za izgradnju agilne organizacije, rešavanje problema i postizanje rezultata:

1. Posmatrajte

Budite pronicljivi i pažljivo pratite suptilne i nove promene ili promene u okruženju ili uslovima u kojima poslujete.

2. Tumačite

Ispitajte, destilujte i protumačite zapažanja i podatke kako biste bolje razumeli i artikulisali promene i sile koje utiču na vaše radno okruženje. To vam omogućava da formulišete zaključke i identifikujete niz mogućih opcija i radnji.

3. Odlučujte

Budite odlučni i brzo donesite informisane odluke sa svojim timom o sledećim koracima i aktivnim merama koje treba preduzeti na osnovu zaključaka i uvida iz tumačenja vaših podataka.

4. Zakon

Formulišite cilj ili željeni krajnji rezultat sa praktičnim akcionim planom koji se može brzo primeniti. Aktivnosti i buduća rešenja treba da se zasnivaju na saradnji sa vašim timom i drugim partnerima koji će podržati sprovođenje promene na brz, fluidan i fleksibilan način.

5. Način razmišljanja

Usvojite agilan način razmišljanja i posvećenost promenama i transformacijama. Razmislite o svom radnom okruženju iz različitih perspektiva. Vaš način razmišljanja vam pomaže da shvatite svet u kojem poslujete; utiče na vaše odluke, planove, izazove, mogućnosti, ponašanja i akcije. Načini razmišljanja se formiraju od ljudi koje susrećemo, iskustava koja imamo na poslu i drugih aspekata našeg života. Načini razmišljanja mogu nam omogućiti da jasno razmišljamo i brzo se krećemo ili nas mogu sputati i ograničiti našu agilnost.

Lideri koji dosledno koriste 5 elemenata agilnosti su sposobni da uspešno odgovore na situacije koje se brzo menjaju, iskoriste prilike, nose se sa pretnjama na svom putu da naprave razliku i pruže veću vrednost svim zainteresovanim stranama. Razvijanje ovih veština će promeniti putanju vas, vašeg tima i vaše organizacije.

Šta je strateško razmišljanje u poslovanju i liderstvu?