Trudni muškarac, multirasno rukovanje i lice koje ne može da podnese ono što gleda neki su od emodžija koji će se pojaviti na uređajima tokom sledeće godine, navodi se u nacrtu liste koju je pred Svetski dan emodžija 2021 objavio Konzorcijum Unicode, a koji ikone odobrava za upotrebu.

Novi emodžiji, koje ilustruje Emojipedia proslavljajući Svetski dan emodžija 2021. na današnji dan, ne iscrpljuju u potpunosti nastojanja konzorcijuma da ponude muške, ženske i rodno neutralne verzije svih dostupnih emodži sličica, kao i izbor tonova kože.

Trans i nebinarne trudnoće sada će biti predstavljene u skupu emodžja, zahvaljujući dve nove rodne opcije za emodžije „trudnica“, dok se „osoba sa krunom“ pridružuje „princu“ i „princezi“ za rodno neutralno plemstvo.

Dodaci, koji prate slično ažuriranje emodžija „bradata osoba“ koji je omogućavao korisnicima da biraju između muškog i ženskog bradatog lica, „značiće da gotovo svi emodžiji mogu podrazumevano imati rodno neutralnu opciju, sa izborom da koriste ženu ili muškarca gde je to relevantno “. rekao je Džeremi Burdž, izvršni direktor za emotikone referentne stranice Emojipedia.

Nekoliko emodžija ostaje bez rodno neutralne opcije, uglavnom u slučajevima kada nije jasno šta podrazumeva odgovarajući rodno neutralan pristup. Dva emodžija za plesače, na primer, prikazuju muškpg plesača u diskoteci i žensku plesačicu flamenka: opcije o kojima se diskutuje uključuju ponudu identično odevenih verzija svakog drugog pola (omogućavajući muškarcima da se prikažu kako blistaju u crvenoj haljini); nuđenje alternativa rodu (sa novim muškim plesačem flamenka); ili, preferirana opcija, odlučivanje o plesnom stilu koji će se ponuditi u rodno neutralnoj verziji. Emojipedia predlaže brejkdens.

Inače, nacrt liste sadrži podršku za rukovanje između dve ruke sa različitim tonovima kože, ruku u obliku srca i dodatnih lica, kao što su „oko koje viri“, „zadržavanje suza“ i „salutiranje“. Tu je i 20 novih ikona, uključujući korale, tobogan za igralište, štaku, rendgen i praznu bateriju.

Proces Unicode-a uključuje otvaranje nacrta ikona za komentare pre nego što bude odobren za upotrebu u septembru svake godine. Odatle je na proizvođačima uređaja da odluče kada će emodžije učiniti dostupnim korisnicima. Apple je, na primer, predstavio najnovije emoji sličice u softverskom ažuriranju ovog februara, osvežavajući emodži sličice „šprica“ kako bi uklonio krv u znak proslave Covid vakcine.

Kako izbeći premor: Radite manje i ignorišite “propagandu produktivnosti”