Nije važno u kojoj se životnoj fazi nalazimo ili na kojoj smo poziciji u organizaciji – svi moramo da se menjamo, evoluiramo i transformišemo kako bismo dugoročno doprinosili i napravili razliku. To znači da moramo biti obučavani i biti voljni da obučavamo, te da je koučing za svakoga. Niko nije savršen, naravno, i svi imamo slepe tačke koje se retko osvetljavaju osim ako kouč koji pruža podršku ne ukaže na to, predoči mogućnosti za razvoj i rasvetli put napred. Ovo se odnosi na više rukovodioce, novije članove organizacije i sve između. Koučing koji bobijamo može biti povezan sa nečim tako jednostavnim kao što je razvijanje veštine za obavljanje novog posla, ili jednostavno suptilne promene u našem ponašanju ili stavu.

Prednosti izgradnje koučing kulture su značajne, ali mnogi ljudi ne vole koučing jer se osećaju samozadovoljno ili veruju da mogu sami da rastu i uče. Neki ljudi se osećaju nelagodno, neadekvatno ili im je neprijatno što kao odrasli ili iskusni profesionalci još uvek uče i moraju da unesu promene u svoje ponašanje, veštine, stav ili način razmišljanja.

Istina je da nam svima treba koučing. Ne bi trebalo da se osećamo loše zbog te osnovne potrebe. Koučing je pozitivan mehanizam koji nam pomaže da dostignemo svoj puni potencijal. Čvršće veze se stvaraju kada smo otvoreni i voljni da nas vode ljudi u organizaciji, a ne samo formalni lider. Pomaže nam da efikasnije razmišljamo, razmenjujemo ideje i na kraju stvorimo konkurentsku prednost sa visoko kvalifikovanim i sposobnim talentima.

Nažalost, koučing se često pogrešno vodi, izbegava i smatra se neprijatnim zadatkom. Ljudi ne osećaju odgovornost da se bave koučingom ili izbegavaju ovu važnu funkciju iz različitih razloga. Jedan od najznačajnijih razloga je što ljudima nedostaju osnovne veštine da bi bili efikasan kouč. Drugi je strah od uvrede ili povređivanja osećanja drugih. Kada je u pitanju koučing, postoje i neki prirodni strahovi u vezi sa rizikom. Šta bi se moglo dogoditi ako se neko uvredi zbog našeg koučinga i dođe do konflikta?

Ali važno je zapamtiti da većina ljudi pokušava da uradi najbolje što može, pa se koučing obično ne odnosi na negativne motive ili namere. Češće se radi o poboljšanju veštine, prevazilaženju slabosti, razvijanju više samopouzdanja ili napredovanju sa izazovnom odlukom ili zadatkom. Bilo da smo podučavani ili podučavamo nekog drugog, razmena perspektiva, uvida i znanja druge osobe može biti neprocenjiva. Moramo da ostavimo po strani strah, neprijatnost i druga osećanja i da budemo otvoreni da budemo obučavani i da budemo kouč koji se fokusira na korisne koučing teme.

Koučing je za svakoga

Pogledajmo pobliže tri vrste koučinga koje možemo sami zatražiti i pružiti drugima za stvaranje moćnog, višesmernog okruženja za koučing i povećanje performansi.

Usklađivanje

Prva vrsta koučinga je Usklađivanje. Podučavanje usklađivanja deli uvide, fidbek i sugestije kada je u pitanju održavanje promena u prioritetima, strategiji i smeru organizacije. Da bi se organizacija pozicionirala za kratkoročni i dugoročni uspeh, ljudi moraju biti fleksibilni i vispreni u pogledu svojih veština, načina razmišljanja, ponašanja i delovanja. Ako nastavimo da radimo ono što smo oduvek radili, možemo samo očekivati da ćemo postići iste rezultate ili čak njihovo opadanje s vremenom. Ljudi se moraju menjati i rasti da bi organizacija bila konkurentna i efikasna, tako da nema ničeg ličnog u ovoj vrsti treniranja. Zasniva se na ideji – ako ne rastemo i ne menjamo se, umiremo.

Poboljšanje

Druga vrsta koučinga je Poboljšanje. Ova vrsta obuke fokusirana je na poboljšanje sposobnosti, veština i znanja. Kad saznamo više o svom učinku, bolje ćemo moći da premostimo praznine. Neminovno ćemo pogrešiti, pogrešno izračunati ili čak zaboraviti. Kao profesionalci u brzoj globalnoj ekonomiji, moramo biti otvoreni za kolege, lidere i direktno podređene koji nas mogu naučiti novijim ili boljim načinima obavljanja našeg posla.

Ojačanje

Treća vrsta koučinga je Ojačanje. Kao što neki ljudi kažu, na poslu se uzdižemo ili briljiramo zbog svojih snaga, ali iako smo možda svesni svojih darova, talenata i veština koje pokreću naš uspeh, od velike je pomoći kada smo priznati za ono što radimo dobro. Kada su ljudi priznati za svoje radne napore ili kada prevaziđu dužnost, to može biti izuzetno motivaciono i pomoći im da nastave da rade najbolje što mogu. Ako želite da vidite ponavljanje ponašanja ili usađenu veštinu, morate ojačati ponašanje kroz koučing i pomaganje ljudima da znaju da rade dobre stvari.

Da biste bili organizacija na vrhunskom nivou, morate uspostaviti kulturu koučinga u kojoj su svi voljni da prime i podele obuku o mogućnostima usklađivanja, poboljšanja i pojačanja. Dok ljudi uzajamno razmenjuju znanje, veštine i iskustvo, to dovodi do razmišljanja kompanije. Zato vodite računa o svojim snagama i mogućnostima za poboljšanje, a kad vam zatreba koučing, pozovite i druge. Kada možete biti kouč, voljno podelite svoje informacije i stručnost.

Zapamtite, koučing je način razmišljanja i skup veština. Morate imati hrabrosti i raspolagati veštinama kako ne biste dopustili da trenuci rasta tek tako prođu.

Bolja kompanijska kultura: Kako unaprediti iskustvo zaposlenih